torsdag den 24. maj 2012

Mikkeller/Kihoskh - Thørsth Bonanza 5,0%

Kihoskh er af navnet faktisk en Kiosk men i mine øjne en speciel en der har langt mere at byde på frem for mange andre kioske. Du finder den på sønder boulevard i København. Derinde finder du en masse øl, basis kioskvarer, internationale aviser, kager og meget mere.

Kioskh har i samarbejde med Mikkeller lavet 2 øl, denne og Saison Sally.

Øllen er flot ufiltreret gylden, dufter fint af blomster og humle. Smagen er bitter og tørhumlet, ikke noget sødme i og det mangler der absolut i denne øl.

En lidt kedelig øl, som ikke bliver købt igen... Den skuffer desværre.

Karakter 2

Vestfyens - Red Pale Ale 5,5%

Som jeg har meldt ud tidligere så ville jeg anmelde flere øl med en eller anden form for forbindelse til hinanden så i dag er det Vestfyens øl bud til Kvickly. Det er en Red pale ale de har valgt at forsøge sig med og det synes jeg er en ret god ide da det ikke lige er den slags øl der vælter hylderne herhjemme.

En ret gylden øl med et svagt rødligt skær (måtte godt være mere rød) fint skum men holder ikke hele vejen igennem. Den dufter rigtig dejligt af blomster, fersken og honning. I smagen finder du fersken, honning, mango, passionsfrugt. En helt igennem himmelsk sommer øl. Sødmen er der men den overdriver ikke og en tør bitterhed topper denne øl af. Jeg må ærligt indrømme at denne øl er den bedste jeg har smagt af kvicklys konkurrence øl indtil videre.

Godt gået Vestfyen.

Karakter 4

Der er blevet lagt endnu en øl på køl der bliver åbnet i aften..

Senere kommer der smagninger af forskellige chili, chokolade, fanø's kunstner, kloster og trappist øl.

tirsdag den 22. maj 2012

Nibe Bryghus - Golden Ale 5,4% / Svaneke Bryghus - Retro half n'half 5,0%

Så er ølfestival(g) startet i Kvickly og det går mere eller mindre ud på at der er 12 bryggerier der har lavet deres version af en ny Kvickly øl, indtil videre kan du dog kun få 6 af de øl i butikkerne. Den 6 August udløber tiden med at stemme og den med flest stemmer vil blive valgt som fast inventar på hylderne i Kvickly.

Den første er fra Nibe Bryghus, en Golden Ale med malt, humle, gær og honning. Lige præcis honningen i mine øjne gør den dejlig forårsagtig. I duften er der fersken, abrikos, honning, blomster. I smagen er der fersken, honning og mango.

En helt fin en, men om det bliver den jeg stemmer på til sidst ved jeg ikke endnu.

Karakter 3+


Svanekes bud på den der skal stå på hylderne hos Kvickly er denne retro half n'half som er halv red pale ale og en halv stout (vil jeg tro). Den er mørk med et rødligt skær, den er meget speciel, for den her mix af frugt men samtidig os lakrids og kaffe, er for mig ikke et hit desværre.

Karakter 2

Jeg er ikke færdig med Kvickly øllene og den næste er Vestfyens bud som er en Red Pale Ale..

søndag den 20. maj 2012

Rise Bryggeri - Påske Ale 5,0%

Så er weekenden snart overstået, nærmere betragtet i morgen er den. Aida og jeg havde aftalt at holde weekenden mere eller mindre fri så vi kunne få en afslappet weekend sammen eftersom de sidste mange har været mere stressende end de plejer. Vi var en tur i skoven for at afprøve min nye bog jeg havde fået i fødselsdags gave "Naturens Spisekammer". Vi fandt en masse ting som løgkarse, tusindfryd, skvalderkål, mælkebøtte, birkeblade, bøgeblade og brandnælde. Vi fik lavet mad og lavet en masse snaps ud af det også. Ser meget frem til resultatet.

Selvom det ikke er påske længere så er det alligevel sådan en jeg har valgt som dagens øl. Altså en påske ale fra Rise Bryggeri.

En flot kobber farvet øl med en krydret duft samt en markant karamelt duft fra malten. En blød og rund øl med en fin sødme efterfulgt af en anelse bitterhed til at slutte af med. En hæderlig øl fra Rise bryggeri, den kunne jeg sagtens finde på at købe igen til en god pris.

Karakter 3+

fredag den 18. maj 2012

Ølfestival 2012 / Porterhouse - Oyster Stout 5,2% / Chimay - Grande Reserve 2001 9,0%

Så er det endelig tid til at få lagt nogle øl ind på bloggen. Jeg har desværre ikke haft tid det sidste stykke tid og så da jeg havde har der været problemer med internettet. I går havde jeg fødselsdag og havde famillien på besøg til 3 retters menu. Det gik rigtig godt og fik nogle gode gaver, deriblandt gavekort til et øl brygnings kursus med min bror. Øl brygning har jeg jo rigtig gerne ville igang med det sidste lange stykke tid men må desværre os sande at det bliver nok efter rejsen med kæresten da økonomien ikke helt holder til det.

Rejsen bliver helt sikkert til noget og vi skal forbi Spanien, Frankrig og Belgien (ØL!!!) Jeg vil simpelthen ud og rejse min. 1 gang om året og det er vores eneste chance i år.

Jeg har hele 2 øl jeg skal anmelde herinde og en masse billeder fra Ølfestivalen.

Vi starter med anmeldelserne.....

Oyster Stout fra Porterhouse Brewing er fra Dublin, Irland. Ja det er fuldstændig rigtigt at der har ligget friske østers sammen med øllen. Jeg har faktisk aldrig hørt om dette bryggeri før eller denne ret så specielle øl. Grundet østers i øllen skulle give den en sødme.

Øllen er sort med et ganske fint skum. Den er let drikkelig og sød om det så stammer fra østers ved jeg ikke men du kan ikke smage østers i øllen og det var nok det jeg havde forventet da jeg købte denne øl. Derudover rammer den en bitterhed til sidst. Du fornemmer os karamel, kaffe og havre i både duft og smag. Det er en god stout men den skal måske opleves i Irland for at man får det bedste fra denne stout.

Karakter 3

Jeg har fundet en hel masse forskellige årgange af Chimay som jeg har har købt og den ene er denne 2001 som er 11 år gammel blev i går åbnet på min fødselsdag (En god anledning). Alle dem der havde lyst fik lov til at smage. Trappist øl er kendt for at man kan gemme dem i mange år og selvfølgelig også for deres rigtig gode smag.

Efter så mange år har den jo os udviklet sig positivt. Det kan man også se på øllen. Den har en mørkebrun farve med et fint behageligt skum. Den smager af rosin, nødder, dadler med en varme fra alkoholen. Den minder lidt om en barley wine type.

Trappist øl kan man nu ikke helt gå galt i byen med, for de smager godt nok godt.

Karakter 4+

Jeg har tænkt på at fremover vil jeg lave nogle forskellige typer test af øl, der kommer meget mere om det senere og jeg melder os ud når jeg går i gang med det.

Slutter til sidst af med en masse billeder fra Ølfestivalen...

Smoked Tripel Kisshorn brygget af Hornbeer og Kissmeyer. Den første øl vi fik på festivalen og en af de første 50 mennesker der har smagt denne øl.
1000 ebc fra Stronzo, dagens bedste øl...

1000 ebc står for hvor sort den er.. Stronzo kalder den "Verdens Sorteste øl"
Biere Rogue fra Skovlyst, deres Barley wine øl..
En ølsamling.....
Humlemord fra det lille bryggeri som navnet også fortæller en meget humlet øl.
Stevns CCC Merlot fra Nørrebro bryghus. En øl præget af vin, syrlig kirsbær smag og fad lageret på Merlot tønder.
Øl kort fra Nørrebro Bryghus.
Humle bolcher også leveret af Nørrebro Bryghus.
Chokolade Porter fra det lille bryggeri, desværre var den en skuffelse.
Det lille Bryggeris Barley wine 2012, en lækker øl men må meget gerne stå og lagre nogle år.
Den Grå Enke fra Refsvindinge Bryggeri.
Et forsøgsbryg fra Hornbeer kaldet Blueberry Beer som indeholder Blåbær selvfølgelig, en ganske fin og god øl.
Så bliver der lavet øl is.
Øl is af X-Porter fra Midtfyns Bryghus.
Lemongrass Ale fra Nøgne Ø. Desværre os en skuffelse og det var faktisk den første øl jeg smagte fra dette bryggeri.
Dette bryggeri har jeg heller ikke prøvet før, jeg prøvede en gudeløs fra Bryggeriet Djævlebryg.
Little korkny ale fra 2007 der er fadlagret på portvins fade. En lækker sag.
Double Chili Lakrids Ale fra det lille bryggeri, deres bedste øl på dagen.
Fynsk Bock fra Steensbogaard, en lækker bock af slagsen..

Der blev smagt mange flere øl på dagen, det var dog ikke allesammen der blev taget billeder af.

fredag den 11. maj 2012

Brøckhouse - Hvede 5,5%

I morgen er det så endelig tid til Ølfestival for mit vedkommende, den har nu været åben i 2 dage og har ialt 3 dage åbent så i morgen er sidste dag. Der er rigtig mange øl jeg glæder mig til at smage og ser meget frem til det hele.

Det bliver så vores allesammens elskede Brøckhouse jeg tester idag, Brøckhouse hvede for at være helt præcis.

En flot lidt rav gylden øl med duft noter af hvede og frugt. Smagen ligeså med masser af hvede og frugt. Den sidste Brøckhouse hvede jeg har og den smager rigtig godt.

Karakter 4

mandag den 7. maj 2012

Everards Brewery - Original Cask Conditioned Ale 4,6%

Ja så blev det altså os til en øl idag... Så er der kun 3 dage til øl festivalen bliver skudt igang, jeg skal selv derind på lørdag og det glæder jeg mig rigtig meget til. Det bliver den første af slagsen.

I dag bliver det udenlandsk øl, en engelsk en af slagsen. Har aldrig hørt om Everards før men for at være ærlig så kostede den 5 kr i Kvickly og ja hvorfor så ikke bare prøve den.

Det er en mørk gylden øl med duft noter af gær og karamel. Først en sødme der hurtigt bliver overtaget af bitterhed. Smager karamel og frugt noter. En let drikkelig øl som er helt okay især til 5 kr.

Karakter 2+

Ølsmagning 5 Maj 2012. Stensbogaard Bryghus - Vårbryg 6,8%, De Dolle Brouwers Stille Nacht 2004 12,0% & Hornbeer - Caribbean Rumstout 11,0%

I lørdags var der øl smagning hos nogle kammerater og der blev i alt bedømt 12 øl af slagsen. Jeg valgte kun at tage billeder af 3 af dem og smide dem ind på bloggen.

Den første er Steensbogaards Vårbryg, deres forårsbryg for at være helt præcis.

Det er en mørk gylden med noter af humle og citrus i duften. Den har en skarp sødme efterfulgt af bitterhed. Man smager citrus, karamel og humle. Den har en overraskende god fylde.

Karakter 3

Den næste (som også var aftenens overraskelse) er denne belgiske juleøl fra De Dolle Brouwers (De gale bryggere) som er helt tilbage fra 2004 så den har fået lov til at gære i en del år.

En kobber ufiltreret øl med duft noter af karamel, gær og et rigtig flot og lækkert skum. Du får en sødme efterfulgt af en kraftighed som højst sandsynligt er på grund af de 12 % alk, den slutter af med en tør bitter finish. Man smager Karamel og rosiner. En rigtig smagsbombe som helt klart skal drikkes igen (Står flere nede i kælderen)

Karakter 4+

Den sidste øl er Hornbeers Caribbean Rumstout som også er den første øl jeg har smagt fra dette bryggeri.
For dem som ikke ved det så bliver Hornbeer drevet af Anders Fogh Rasmussens bror Jørgen.

Det er en kulsort øl med skum der næsten er ligeså sort som øllet der er duft af egetræ og lakrids. Man får først en sødme efterfulgt af bitterhed og røget smag. Du smager kaffe, lakrids og brændt havre. Den har en cremet fylde. Jeg kunne desværre ikke rigtig fornemme dette rom, tænker måske den har ligget i rom tønder men er ikke helt sikker. Det skal dog ikke ændrer på det at den er rigtig lækker og smager rigtig godt.

Karakter 4

Smider også en liste med de andre øl der blev bedømt den dag......

Skovlyst Sommerhvede. Karakter 1 (For det smager mere som sodavand, smager dog godt)
Grauballe Dupond Dupont. Karakter 3+
Thisted Påskeæg. Karakter 2
Brøckhouse Rød. Karakter 5
Stronzo Påskebryg. Karakter 3
Ølfabrikken Porter. Karakter 4+
Skands Julerød 2011. Karakter 4
Sierra Nevada Extra IPA. Karakter 3
Stronzo Brown Ale. Karakter 3

Disse øl kan sagtens blive bedømt igen på bloggen og mere detaljeret selvfølgelig.