lørdag den 29. december 2012

Skands - Irma's udvalgte julebryg 2012 7,3%

Den sidste anmeldelse i december måned er netop nu på trapperne.

I hastige skridt nærmer jeg mig anmeldelse nr. 100 om det bliver noget speciel øl ved jeg ikke endnu, hvis ikke så bliver øl nr 150 en speciel en af slagsen. Det er lidt underligt at tænke på at man nu nærmer sig de 100 gange man har sidder foran computeren og fortalt lidt om hvad man synes om en øl. Jeg kan så hilse at sige fra mig selv at jeg også nyder det rigtig meget og at det er fedt at dyrke noget man rigtig godt kan lide. Her til April skal jeg og familien en tur til London, der skal der selvfølgelig også dyrkes lidt øl og vi har i sinde at besøge Brewdog pub som ligger i Camden og en helt anden som får speciel lavet Mikkeller øl kun til den pub. Det skal nok blive rigtigt spændende.

Nu Skands udvalgte julebryg 2012.....

Jeg hørte meget godt om den sidste jul, men fik aldrig købt den og hvis jeg så havde ville det ikke have gjort en kæmpe forskel på bloggen nu hvor den ikke var startet. I år skulle det så være at den bliver smagt og jeg er meget spændt.

Det er en belgisk inspireret juleøl af typen "belgisk ale"  brygget med 5 forskellige malte, rørsukker, humle, vand og belgisk gær. Den holder 7,3%. Selve etiketten er ret grim og meningsløs, men fortæller dog at Irma selv står inde for det produkt.

Den er ret mørk med et beige agtigt fint og luftigt skum med en fin skumkrone. Den har en duft af malt, gær, karamel og rosiner. Konsistensen er okay cremet og kraftig. Der er masser af frugtige noter i smagen, også en god kraftighed så man alligevel godt kan mærke det er jul. Udover det så kan man også smage korn, gær og karamel. Den er ret sød, man fornemmer hvert fald ikke nogen form for bitterhed.

Den er egentlig god nok men jeg mangler noget i dette øl, måske en smule bitterhed og mere fyldighed. Om den bliver købt igen ved jeg ikke, en ting kan jeg sige er at der kommer til at gå nogle år før jeg gør.

Karakter 3+

Skovlyst - Skovhuggerens Vinterporter 8,0%

Jeg har i dag opdateret "De Tørstige" med 2 nye links. Brewpub og Charlies Bar.
Du kan se dem her.

Jeg vil i dagens anledning (hvilken ved jeg ikke), gøre opmærksom på at man kan tilmelde sig som fast læser hvis man har lyst og derved få besked når der kommer nye indlæg på bloggen. Jeg stræber på hele tiden at tilføje nye ting og være up to date på bloggen.

Hvis folk skulle være i tvivl om hvilke typer øl det er jeg anmelder så gå glædeligt ind på siden "øl typer" for at få en ide om hvad der er hvad.

Om 9 dage starter jeg i praktik så følg med her da jeg gerne tilføjer billeder fra praktikken herind til.

Skovlyst lancerede sidste år en øl ny øl til deres vinter sortiment, Skovhuggerens vinterporter bliver den kaldt. Det er en porter brygget på vand, humle, malt og gær.

Den er kulsort med mørkt cremet skum. Den dufter af ristet malt, mørk chokolade, lidt kaffe og en smule sød karamel. Den er meget blød og rund i smagen, konsistensen cremet og ligger godt i munden. Mørk chokolade dominere klart i smagen mens den ristede kaffe er skubbet lidt til siden. Det første der rammer er sødmen (ikke for sød) der til sidst bliver afskediget af en smule bitterhed som er lige tilpas.

Jeg smagte også denne øl sidste år men der var jeg ikke videre imponeret af dette bryg, i dag ser jeg dog helt anderledes på det. Om det er fordi den har stået et helt år og lagret i min kælder eller om mine smagsløg har ændret sig kan jeg ikke sige, men den er rigtig god.

Karakter 4+

torsdag den 27. december 2012

Charlies Bar, Brewpub & Mikkeller Bar

Her er alle billeder fra dagens "Pub Crawl". Enjoy.......

Første stop er Charlies Bar.....







Phoenix Brewery, Navy på 3,8% meget rund og blød i smagen. En så kaldt Cask Marque Ale.





Skummet var cremet til perfektion....






Loftet hos Charlies Bar....








Brewpub udefra....






Cole porter fra Brewpub... Holder 5,2%.






Skummet er fantastisk. Der er noter af lakrids, kaffe, humle, chokolade en smule røg og kaffe eftersmag.






Brewpub...







Stadig....Brewpub....






Baren....






Lidt om Brewpubs forskellige øl.









Brewpubs haner. De skiftes jævnligt.







Milk stout fra Mikkeller (alle 3) mener faktisk lidt om porter cole fra Brewpub. Holder 6,0%





Højre og venstre består af Ris a la M`ale. Den jeg fik er Santa`s Litlle Helper 2012 i midten.






Fra venstre "To øl - Black Ball (8,0%), Mikkeller - Vesterbro Wit (4,6%) og Mikkeller - Fra Til Via 2012 (8,0%)...

Jeg fik Vesterbro wit.



Fra venstre Kuhnhenn - Fluffer IPA, Against the Grain - Dude Do Tang og Mikkeller - Cù’t Cà Phê Bia (Beer Geek).






Billed til venstre Santa`s Little Helper 2012 (10,9%) og To øl - Baltic Frontier (6,5%)

Billedet til højre er Grassroots - Ryeunion Porter (7,5%)




 Fra venstre Mikkeller - 1000 IBU dbl imperial IPA (9,6%) Boon - Framboise (5,0%),  og Stillwater - Debauched (6,7%)
 Fra venstre Evil Twin - Low Life Pils (5,5%) og Mikkeller - Vesterbrown Ale (5,0)
 Westvleteren 8 (8,0%) en af verdens bedste øl...
Big Worst (18,5%) en barley wine i stor stil....









Vesterbro pils (5,5%).... Et must man skal prøve inde på mikkeller bar...










Jeg prøvede også Evil Twin - Dos cervezas, por favor MEN batteriet var løbet tør på det tidspunkt så resten må i tænke jer til.

onsdag den 26. december 2012

Haacht - Tongerlo Christmas 2012 7,0%

Julen er snart officielt slut men derfor betyder det ikke at anmeldelserne slutter her, i hvert fald ikke for mit vedkommende.
Tager os Januar med og så er det slut for denne omgang. Som sagt tidligere tager jeg hul på de 5 kunstner øl der er kommet ud fra Fanø indtil videre.

Det belgiske bryggeri Haacht har hele 20 forskellige slags øl i sortiment, sikkert flere på vej. Tongerlo er en serie af øl der består af hele 5 slags ( Dubbel Blonde, Dubbel Bruin, Christmas, Tripel Blonde og Prior Tripel)

Tongerlo Christmas er af typen belgisk ale, denne kan man os kalde en kloster øl. Den er brygget på vand, maltet byg, majs, humle, sukker og gær. Den holder 7% alk.

Den er ravfarvet med hvidt luftigt skum, der er ret neutralt. Den har en ret god aromatisk duft der fylder næsen med karamel, blomster, korn og en smule gær. Smagsmæssigt er den ikke helt på samme niveau som duften, ret syrlig, lidt sød og frugtig. Syrligheden er dog lidt for meget og ødelægger lidt de andre gode ting i smagen. Konsistensen er helt i orden, ikke for vandet men ret fyldig. Den mangler dog noget kraft og varme.

Den er helt okay men ikke det jeg forventer af en juleøl.

Karakter 2+

tirsdag den 25. december 2012

Ørbæk - Julebryg fra kongens fadebur 6,0%

 På torsdag står den på lidt pub crawl, det vil sige at man går fra pub til pub. Vi skal ud og besøge 3 af slagsen (Charlies bar, Brewpub og mikkeller bar) Jeg skal selvfølgelig nok tage en masse billeder og ligge dem herind på bloggen.

Ørbæk har sammen med Nyborg slot lavet 4 samarbejdsbryg inspireret af de gode gamle dage. 2 af dem er julebryg og de 2 andre vil jeg skyde på er en form for inspireret slotsøl. Du kan læse lidt om dem her.

Ørbæk julebryg fra kongens fadebur er af typen belgisk ale og er brygget på bygmalt, humle, gær succanat, svesker, fennikel, nelliker og vand.

Den er mørk med et rødligt skær, i skummet kan man også fornemme et rødligt skær. Den dufter lidt af brunkage, nelliker, svesker, korn og karamel. Konsistensen er ganske fint cremet men mangler dybde og varme. Smagen af nelliker er nærmest alt dominerende og skygger over alt det andet i øllet, det bliver alt for meget i længden, især når det er en flaske på 75 cl. Dog smager den af jul og man fornemmer det straks med det samme. Det kan dog ikke redde denne øl, det er dog en okay øl men i en begrænset mængde.

Karakter 2+

Hancock - Julebryg 2012 10,5%

Det var så den juleaften og vi render mod udgangen af jule i denne omgang. I morgen og den 30 december står den på julefrokost og personligt synes jeg det er meget rart at der går flere dage imellem de julefrokoster.

Fik en masse gode gaver i går som f. eks en fiskestang (elsker at fiske), Ølbrygning for begyndere, kogebøger, Le Creuset, stegeso og øl (selvfølgelig). Jeg plejer at tage over med til fyn til min kærestes familie og holde jul den 24 om dagen (de spiser julemaden om formiddagen) og derefter tager jeg hjem om eftermiddagen og jul med min egen familie. Det er blevet lidt en tradition at gøre det på den måde, det fungere hvert fald meget godt.

Hancock bryggerierne i Skive har historie helt tilbage til 1800 tallet og er måske et af de ældste bryggerier i Danmark som stadig laver øl af god kvalitet. De har omkring 12 øl i deres sortiment.

Hancocks julebryg er lagret i 1½ år ved frysepunktet før den tappes på flaske. Den er af typen Imperial pilsner og holder 10,5% alk.

Den har en mørk gylden farve med hvidt skum som ikke varer ved eller er specielt spændende. Duften er lig blomster, humle, karamel og vanilje. Konsistensen er overraskende cremet, kraftig (uden at blive for sprittet) og meget blød i smagen som jeg vil tro kommer fra den lange lagrings tid. Spørgsmålet er også om hvad den er lagret på?! Lige det spørgsmål kan jeg ikke svarer på. Den er generelt sød blandet med lidt varme og til sidst en smule bitterhed. Den smager lidt hen af karamel, vanilje, humle og blomster.

Er ganske overrasket over denne øl, havde ikke kæmpe forventninger men overrasker stadigvæk. Den bedste imperial pilsner jeg har smagt men okay har kun smagt 2.

Karakter 3+

fredag den 21. december 2012

Mikkeller - Ris a la M'ale 2011 8,0%

Nu er jeg endelig blevet færdig med den nye side "Øl typer" som fortæller hvilke typer hver enkel øl jeg har anmeldt er. Det kan dog ske at der kommer nogle ændringer i den nærmeste fremtid men som det ser ud nu er der ikke noget der bliver ændret. Den vil blive opdateret løbende med de indlæg der kommer.





Ris a la M'ale er af typen fruit ale. Den er blevet brygget på ris, mælk/fløde (lactose), vanilje, mandelekstrakt, sukker, salt, kirsebær og så en smule vand, malt, humle og gær. Lige præcis denne øl perfekt for mig når alle sammen sidder og spiser deres ris a la mande for jeg kan ikke fordrage ris a la mande, så når alle de andre sidder og spiser, sidder jeg med denne øl og hygger mig gevaldig meget. Så kan det være jeg får mandlen i år, for en gangs skyld :) Jeg har lavet fred med mandel, den kommer nok aldrig i min besiddelse lige i den kategori.

Nå dette er faktisk ikke første gang jeg smager dette bryg, smagte den for 1 måned siden hos min bror. Denne her flaske købte jeg i Januar/Februar, jeg nåede dog ikke at drikke den inden det blev forår, så kunne jeg ligeså godt vente med at knappe den op til jul.

Øllet har en rødlig/kobber farve (mest rød), cremet skum med et hint af pink. Den dufter syrligt af kirsebær og en smule vanilje. Konsistensen er lækker cremet og fylder godt i munden. På trods af at den holder 8,0% så er den meget let at drikke, det kan ikke smages. Den smager selvfølgelig af kirsebær som dominere langt hen af vejen men med de andre noter af mandel, vanilje, ris i baggrunden skaber det et godt sammenspil. Den er mere syrlig end sød, den måtte meget gerne have været en tand sødere, ikke fordi den skal være SØD men syrligheden kan godt blive en tand for meget i længden.

Det er den 7 Mikkeller øl jeg anmelder (har dog smagt mange andre fra dem) og de laver for det meste rigtig god øl. Hvis man er nybegynder med øl så er Mikkeller et rigtig godt sted at starte.

Da jeg ikke regner med at komme til at anmelde flere øl inden juleaften så ønskes alle en glædelig jul.

Karakter 4+

Vi ses i næste uge.....

torsdag den 20. december 2012

Flying Couch - Phister De Noel 2012 8,5%

Som nævnt tidligere så skal jeg i praktik (2 måneder) hos Peter Sonne som brygger øl hos Nørrebro og Herslev bryghus, ved siden af brygger han sit eget øl som han kalder Flying Couch. De har pt 3 øl i sortiment.

Som det nok kan ses så er der kommet en ny side der hedder "øl typer" der sætter jeg fokus på hvilke typer øl jeg har anmeldt. Den er for dem som leder efter bestemte typer øl, en hurtig genvej til at finde det man søger. Pt er den under "ombygning" så der kommer stadig til at gå lidt tid før den er færdig da julen os nærmer sig.

Phister De Noel er en juleøl af typen imperial stout. Den er blevet brygget med vand, bygmalt, humle, vanilje og gær. Den er kulsort med mørkt skum. Lakrids og kaffe præger duften med sødme fra vaniljen. Konsistensen er godt cremet med god dybde. Lakrids, kaffe, chokolade og brændte undertoner er fantastisk balanceret i dette bryg. Sødmen, varmen og bitterheden går rigtig godt i spænd, eftersmag af kaffe slutter dette herlige bryg af.

Efter at have smagt denne er mine forventninger til praktikken også steget. Jeg kan godt forstå den har scoret gode karakter hos andre anmeldere. Det er en fantastisk øl der varmer dejligt om vinteren.

Hvis man ikke får den drukket i år så udløber den først d. 24/12-2013.

Karakter 5

onsdag den 19. december 2012

Skovlyst - Julebryg 2011 6,5%

Jeg har som i tidligere indlæg snakket om arbejdet på mit design og indhold. Jeg er i dag blevet færdig med at opdatere alkohol procent på alle indlæg. Nu leger jeg lidt med tanken om at få lidt omkring øl typer ind på bloggen, uden det dog bliver uoverskueligt, derfor kan der godt komme lidt tilfældige ting ind på bloggen i mellem tiden. Melder ud når det endelige resultat er klart.

Jeg bliver ved med at anmelde juleøl indtil slutningen af januar hvor begyndet at anmelde de 5 kunstner øl der er kommet ud fra Fanø Bryghus indtil videre.

I dag står den på den "originale" julebryg fra skovlyst. De har haft en del juleøl ude i butikkerne i år, men dette er vel deres første de lavede. Jeg er ret glad for årstal, for mig er hvert år noget helt nyt og det mener jeg også om øllene, derfor ser i på langt de fleste blog indlæg at jeg har smidt et fint årstal på.

Dette bryg er af typen belgisk ale, personligt synes jeg ikke den minder særlig meget om en belgisk ale. Den er blevet brygget på bygmalt, hvedemalt, glukosesirup, rugmalt, mørk farin, humle, ekstrakter af nødder, krydderier og fyrrekviste.

Selve øllet er kobber/bronze farvet, skummet er okay cremet med en fin skumkrone der holder lidt af vejen ned i glasset. Da jeg duftede til den første gang synes jeg den mindede lidt om en pilsner duft, ret humlet, nu efter lidt tid har duften ændret sig til en markant karamel duft med hints af nødder. Selve konsistensen er overraskende cremet og er let perlende. Den smager som man nok kan gætte af karamel, så den er ret så sød, lidt kraftig og en smule humlet bitterhed som finish. Derudover får man lidt noter af nødder, rosiner og rugbrød. Jeg tror fyrrekviste skulle give en lidt gran/græs fornemmelse til brygget, ideen er rigtig god men den dukker bare ikke op i brygget desværre.

Den er helt fin og en almen juleøl som nok langt de fleste kan drikke. Den er god men lidt kedelig ment på den måde at den er god første gang men det er ikke en man vil gå til igen.

Karakter 3

lørdag den 15. december 2012

Evil Twin Brewing - Even More Jesus 2012 12,0%

Jeg er som sagt tidligere opsat på at få mange nye ting ind på min blog for at gøre den mere overskuelig og informationsrig som overhovedet muligt. Jeg er derfor begyndt at opdatere med alk procent på alle øllene så hver især ved hvor på skalaen hver øl ligger. Jeg arbejder også på at få sat mere fokus på hvilke typer øl det er jeg anmelder. Alt det kommer senere.

Evil Twin Brewing er ligesom Mikkeller et fantom bryggeri der brygger deres øl på andre bryggerier rundt omkring i verden. De 2 "bryggerier" har langt mere tilfælles end man umiddelbart tror, manden bag Mikkeller (Mikkel Borg Bjergsø) har en tvillinge bror ( Jeppe Jarnit-Bjergsø) som står bag Evil Twin, Drikkeriget og Ølbutikken på Istedgade.

Even more Jesus er så vidt jeg ved en juleøl selvom det ikke officielt står nogen steder. Typen er imperial stout. Den er fuldstændig ligesom tjære, tung, tyk og kul sort. Skummet er fuldstændig mørkt og cremet. Duften er intens og har ting som lakrids, kaffe og chokolade der dominere ligesom ragnarok i valhal. Konsistens er tyk og cremet. Smagen er masser af kaffe, lakrids, kaffe tilsat en moderat mængde røg og brændte noter. Selvom den er rigtig kraftig så er alkoholen godt skjult i denne imponerende tjære øl. Den er fin sød men en lille mærkværdig skarphed af bitterhed rammer til sidst som er maltplaceret.

Alt i alt en strålende øl. Store anbefalinger herfra. Dog vil jeg ikke mene den passer til julemaden, den vil overgå maden med mange længder.

Karakter 5

torsdag den 13. december 2012

Skovlyst - Værløse Julebryg 2012 6,6%

Så er jeg vendt frygtelig tilbage til disse Skovlyst julebryg der er blevet lavet til 4 forskellige byer. Jeg har fundet ud af og det gælder især Værløse julebryg at det ikke er det første år de laver dette bryg, det startede i 2010. Værløse øllet er den med de "stærkeste" procenter af alle 4 øl (dog kun med 0,3 % mere). Rudersdal øl var jo en fruit ale, Værløse julebryg er af typen belgian ale. Den er brygget med vand, malt, brun farin, sveskejuice, humle, appelsinskal og gær (belgisk gær?). Motivet er skovhuset ved Søndersø.

Allerede nu kan man se forskel, denne her er ret mørk og mere skummet. Duften er meget maltet med noter af sveske og lakrids. Konsistensen er meget cremet og fyldig med god dybde. Først fornemmer man sødmen, derefter bliver det syrligt?! mit gæt er at det er noget der kommer fra appelsinskal, måske en uønsket smag? den passer ikke helt i øllet. Efter syrligheden kommer sødmen lidt tilbage, eftersmagen er lidt bitter. Noter jeg fanger er malt, sveske og appelsinskal. Der er skumkrone hele vejen ned.

Den her slår ikke Rudersdal, men fedt at de har lavet så meget forskelligt. Synd at det har kostet lidt kvalitetsmæssigt.

Karakter 2.

tirsdag den 11. december 2012

Husbryggeriet Jacobsen - Golden Naked Christmas Ale 7,5%

 Jeg ville gerne have startet denne tekst med at jeg har opdateret mit design, det er dog ikke tilfældet for tiden har ikke været med mig på det sidste. Jeg håber og satser på at jeg får lavet noget inden denne uge er omme.... eller inden måneden er omme.

Normalt er jeg ikke særlig glad for Carlsberg pilsner, den har aldrig rigtig sagt mig noget men efter at mine øjne har åbnet sig for alle de speciel øl er Carlsberg og deres speciel øl sortiment os langsomt kommet ind i billedet.

Jeg hentyder selvfølgelig til Husbryggeriet Jacobsen der ligger på Valby bakke. Det er det eneste Carlsberg øl der bliver brygget i København, alt det andet er flyttet til Fredericia.

Først og fremmest har øllet en rigtig flot farve, klar kobber med et rødligt skær og et tæt cremet skum med et hint af rødligt skær. Lugten er fuldstændig gennemført, man fornemmer både malt og humle i duften som ikke er blevet overdøvet af krydderierne som jeg synes typisk sker hos en del andre øl. Den er ret sødmefuld og selvom krydderierne ikke overdøver så fanger man stadig kanel, karamel og sveske i duften.

Den er først sød af karamel, derefter træder alkoholen mere i karakter og bliver kraftig hvor efter at sveske træder frem og gør den lidt sødlig. Eftersmagen er en smule bitter. Konsistensen er meget cremet og lækker, den har masser af dybde og bliver absolut ikke kedelig i længden. Jeg fanger ikke noget fennikel eller lakrids som fennikel nu minder om, i smagen. Dog synes jeg at denne øl er bygget rigtig godt op og har rigtig mange gode komponenter. Dette er den bedste øl fra "Carlsberg" jeg har smagt til dags dato.

Til øl festivalen næste år som bliver afholdt i Carlsberg tapperi hallerne er der allerede blevet bestilt billetter til, jeg skal derind både torsdag og lørdag. Vi glæder os.

Karakter 4+

onsdag den 5. december 2012

Skagen Bryghus - Gårdnisse 6,0%

Skagen bryghus blev grundlagt i 2005 og har i alt 12 forskellige øl. Gårdnissen er en af de nyere øl der så dagens lys for godt et 1 år siden, den bliver lavet specielt til coop butikkerne Kvickly og Superbrugsen. Gårdnissen er deres anden julebryg, de har i forvejen klitnissen i sortimentet. Gårdnissen er brygget på 5 forskellige malte og har en alkohol på 6,0% Derudover er der selvfølgelig brugt humle, farin og gær.

Jeg blev ret så overrasket da jeg hældte den op i glasset "er den mørk" poppede straks op inde i mit hoved. Der står intet om på flasken at den er mørk, meget overrasket, men samtidig steg mine forventninger straks til den. I mine øjne skal en juleøl være rødlig eller ret mørk (specielt til julemaden), for at den kan køre godt til den fede julemad så skal den os være kraftig. Skummet viste sig at være et overstået kapitel ret hurtigt men duften synes jeg nu er i orden, fine noter af stjerneanis og lakrids blandet med lidt brændte noter. Konsistensen er meget vandet, det er som om at alt det malt og vandet ikke rigtig er bundet sammen, ligesom en sauce der skiller. Lakrids smag er den mest præget af, med igen brændte undertoner. Den er ganske sød og mangler dybde. Denne øl skal i hvert fald ikke drikkes til julemaden da julemaden vil overgå den med mange længder.

Sidste år smagte jeg en IPA fra Skagen bryghus som egentlig faldt i god smag, men denne gang der skuffer de med en intetsigende øl. Vi har jo hver vores smag og behag og der er helt sikkert nogle der nok godt kan lide denne øl, men jeg har svært ved at tro at det er mange.

Jeg kunne simpelthen ikke drikke den hele (kan jeg godt normalt), resten røg ud i vasken.

Karakter 1+

tirsdag den 4. december 2012

Jinnks Bryghus - Santa's #1 Midget 2012 9,8%

Dette bryghus kan jeg ærligt sige at der ikke er blevet skrevet nogen anmeldelser om før. Dette er den første af slagsen. Det kan jeg af den grund sige på grund af at det er min storebrors bryghus. Min bror laver øl hjemme i køkkenet så pt. er det vel det man kalder en hjemmebrygger, derfor finder du heller ikke nogen af hans øl ude i butikken (endnu).

Jinnks kommer af navnet Jannick (uden a og c). Det oprindeligt navn Jinx betyder ulykkesfugl eller det at kaste en forbandelse over en. Lad os håbe at det ikke sætter sit præg på bryghuset.

Til dags dato er der lavet 4 forskellige øl og i det nye år er planen om at der skal laves min. 14 nye bryg, dette er dog test bryg og der er ikke et fast sortiment endnu. Planen er dog at få brygget noget øl på godkendte steder så der kan komme lidt øl ud til udvalgte butikker tidligst i år 2014. For de nysgerrige kan i følge med på hans facebook side her.

Santa's nr 1 Midget referere til julemandens ynglings hjælpe nisse, hans såkaldte højre hånd (ikke misforstås). Det er en Belgian dark strong ale lavet på belgisk gær. Der er blevet brugt 5 forskellige malte, 2 slags humle, rørsukker, muscovado sukker, kanel, appelsin skal og stjerneanis. Den har en alk. på 9,8%. Som i nok  har gættet er det selvfølgelig en juleøl.

Øllet har en flot mørk farve, den store skum top forsvinder ret hurtigt men den bevarer en flot skumkrone næsten hele vejen ned. Jeg har smagt denne øl før og dengang var det svært at fange noget som helst i duften. Det må jeg dog ærligt indrømme at det har ændret sig. Man kan tydeligt dufte sødme der er fyldt med en tydelig stjerneanis men igen ret mild, der er ligeledes noter af dadler og korn.

Smagen bliver lidt overdøvet af kulsyren, men det jeg kan fange er stjerneanis, rosiner, korn og en mild kanel eftersmag. Den er egentlig fint cremet i konsistens og har en fin balance mellem sødme og bitterhed, den er ikke for sød som mange juleøl godt kan være og den lille smule bitterhed er gemt væk helt til sidst. Den er dog ret kraftig grundet alk. og den er ikke gemt særlig godt væk. Den kan godt være en smule sprittet til sidst.

Det er sjovt for duften var der ikke noget at hente sidst, men nu har duften slået benene væk under mig, smagen synes jeg var der langt bedre sidst men nu skuffer den, sjovt som tingene ændres. Jeg har en til øl af denne slags som skal anmeldes til næste jul, forhåbentlig bliver den bedre med tiden.

Jeg har 2 andre øl fra Jinnks Bryghus som bliver anmeldt i løbet af næste år. Denne har ingen label men det har de andre 2 øl.

Karakter 3