onsdag den 30. januar 2013

Fanø Bryghus - Kunstner Øl No.5. 8,3%

I sidste uge fik jeg endelig brygget min første All Grain øl, det blev en porter og den står lige nu og gærer. Den skal derefter stå og lagre i 2-4 uger, efter den er kommet på flaske skal den os stå og lagre i ydeligere 1-2 uger. Der går derefter et stykke tid før den er helt klar til at folk kan komme og hente øl.

På fredag skal jeg i gang med endnu en øl som ikke skal lagre så længe som porteren så den er højst sandsynlig klar før porteren. Jeg skal nok komme med mere info når vi nærmer os. Jeg laver kun 10 L pr. batch, rundt regnet 20 flasker. Der bliver delt omkring 10 flasker ud og 2 pr. person. Der kan læses mere inde på "Mit Bryghus".

I dag skal jeg anmelde den sidste kunstner øl der er blevet lavet indtil videre (når/hvis der kommer flere anmelder jeg dem løbende).

Det er deres batch nr. 400 og de har lavet en Imperial Vestkyst af deres normale vestkyst de har i sortiment. Den er af typen Imperial IPA og er blevet brygget med vand, malt, humle og gær. Den holder 8,3% alk.

Maleriet er blevet malet af Else Pia Martinsen Erz, personligt synes jeg det er klart et af de bedste malerier der er blevet malet til kunstner øllene og det passer godt med hvad der er indeni flasken. Du kan læse mere om hende her.

Øllet er mørk gyldent med et fint hvidt skum der har lidt farverige noter fra væsken. Duften har en krydret humle, fersken, citrus og hø. Konsistensen er egentlig ganske udmærket, cremet og god fylde. Da det nu er en IPA, er smagen ret humlet men en ret tør og krydret humle smag, det overdøver dog alle de andre smagsnoter. Det ender på en lang tør bitterhed som finish.

Den smager skam godt af en IPA, men kunne nu godt bruge lidt flere smagsnuancer.

Karakter 4.

Vi slutter lige af med et billede af porteren jeg lavede.

lørdag den 26. januar 2013

Fanø Bryghus - Kunstner øl No.4 10,0%

Vi tager lige endnu en kunstner øl her til aften, vi er kommet tilbage til de sorte øl.

Billedet er lavet af Finn Hjortskov Jensen der ligesom de andre er bosat på Fanø. Det ligner en sø med en masse fugle, jeg er ikke selv kunstnerisk så det er lidt et gæt.

Denne er af typen imperial Chocolate Stout, der er blevet brygget med vand, malt, lactose, krydderier, humle og gær.

Øllet er kulsort og skummet er også meget mørkt. Skummet er flot cremet. Selvom det er en chokolade stout så dufter den rigtig meget af kaffe, der er os en smule noter af lakrids og chokolade. Smagen er meget kaffe, mørk ristet kaffe, lakrids men vi synes kaffen helt klart overdøver den chokolade der burde være i dette bryg. Den har en sødme men også en masse kaffe bitterhed. Konsistensen er positivt, godt cremet og godt med fylde.

En skuffelse når man forventer chokolade. Jeg synes selv at det ikke er en øl der er særlig positiv, min makker synes den er fin. Dog føler vi det er misvisende det der står på etiketten.

Karakter 2+ (igen mødes vi på midtvejs jeg giver 1+ min makker giver 3+)

Fanø Bryghus - Kunstner Øl No.3 2,7%

Vi har besøg i dag og derfor er der 2 øl glas på billedet. I dag er vi 2 der anmelder denne øl, vi satser på at komme med en masse brugbar info.

Fanø har fået Marie-Louise Exner til at lave billedet på etiketten, hvad det præcis forstiller kan vi ikke helt regne ud. Vi kan da sige at der står ting som regn, land og BMW men hvad meningen er med kan man kun gætte sig til.


Denne øl er af typen "Session IPA" og er brygget med vand, malt, humle og gær. Den holder kun 2,7% alk, langt mindre end de 2 forgængere.

Den er flot gylden farve, skummet er ikke kun hvidt men har lidt noter af farve. Skummet holder os rigtig længe, herligt. Duften synes vi er blomster, humle, citrus, aprikos og appelsin. Konsistensen er okay cremet men der er ikke noget dybde i den. Stor mangel på kulsyre. Smagen er meget humlet, jeg vil endda tro at den er blevet tør humlet da den har en tør eftersmag af humle. Udover det kan vi også finde citrus, fersken og grannåle.

Den dufter fantastisk men smagen halter rigtig meget efter, der mangler mere dybde og man får en lidt vandet fornemmelse undervejs.

Karakter 2+ (Vi gav den henholdsvis 2 og 3, vi endte derfor på 2+)

fredag den 25. januar 2013

Fanø Bryghus - Kunstner Øl No.2 10,3%

Jeg har endelig fået rettet lidt i min profil, ikke det hele men noget af det, resten tager vi i morgen.

Forleden anmeldte jeg kunster øl no.1, kunstner øl no. 2 er ikke langt fra den. Den bliver beskrevet som en smoked imperial stout, porter og stout er mere eller mindre det samme selvom der går en masse snak om hvad forskellen er, men i bund og grund er det mere eller mindre det samme.


På etiketten ses et maleri malet af Margit Enggaard Poulsen som selvfølgelig er bosat på Fanø. Du kan læse mere om hende her.

Det er som sagt en imperial stout af type og den er blevet brygget med vand, malt, humle og gær. Jeg må hellere få sagt med det samme at jeg kun kan lide røg i øl i begrænset mængde.

Øllet er fuldstændig sort og skummet meget mørkt. Skumkronen holder hele vejen ned og det er jo bare herligt. Duften er generelt ret kraftig og det er en blanding af røg, ristede noter og sådan en brændt træagtig duft. Konsistensen er rigtig tyk, fed, cremet og fylder ens mund med en røget smag af lakrids, kaffe, chokolade, brændt træ og karamel. Man bliver helt fristet til at sige motor olie for så tyk og fed er den. Jeg synes ikke røg smagen er alt for slem, det ville den nok blive hen ad vejen hvis flasken var større. Det takker jeg mange gange for at den ikke er.

Resten af øllet blev brugt som lage til Pulled Pork, se en opskrift på den her (Jeg har erstattet whiskyen med øl).

Karakter 4+

onsdag den 23. januar 2013

Fanø Bryghus - Kunstner Øl No.1. 10,0%

Da jeg i sin tid startede denne blog var det mere til eget brug for at gå tilbage og læse anmeldelser om de øl jeg havde smagt. Min blog er kommet ud til langt flere end jeg selv havde regnet med, blandet andet ind på Beerticker. Derfor har jeg ikke rigtig beskrevet om hvem jeg egentlig er men det vil jeg lave om på så folk måske kan få en lille ide om hvem jeg er. Indenfor 1 uge vil jeg have rettet "min profil" med billede og alt det der hører med.


Som lovet vil jeg anmelde Kunstner øl no. 1 af Fanø bryghus og de efterfølgende 4. Vi starter selvfølgelig med No.1.

Fanø bryghus har brygget øl siden 2006, de måtte dog dreje nøglen om i slutningen af 2008, men takket være en lokal investorer så åbnede Fanø bryghus igen sommeren 2009. De har med højtider 7 faste øl i sortimentet + nogle af de speciel øl, som kunstner øllet.

På etiketten ses et maleri malet af Johnny Madsen (som er bosat på Fanø).

Dette bryg er Fanø's batch nr 300 og er en Imperial X-mas Porter. Den er blevet brygget på vand, malt, humle, krydderi og gær.

Den er først og fremmest kul sort som natten, skummet er næsten ligeså sort og der skumkrone hele vejen igennem. Duften er typisk kaffe, lakrids og chokolade, nu sker det ikke så tit at chokoladen dominere mere end kaffen men det synes jeg klart det gør i denne, kan selvfølgelig være at kaffe smagen så er stærkere end chokoladen men det finder vi ud af lige om lidt.
Wow en konsistens, det føles helt som tjære i munden (på en god måde), den er tyk og cremet så det basker. Ja kaffe smagen dominere mere end chokoladen, men når det er sagt så kan jeg også smage chokoladen og ren lakrids. Det starter med sødme som til sidst bliver afsluttet med bitterhed som jeg vil tro kommer fra både humle, kaffe og chokoladen. Bitterheden til sidst kan godt blive en smule for meget synes jeg, måske en lille bitte smule røg til sidst ville være helt i orden.

En dejlig varm og tyk øl, kniv og gaffel kan godt anbefales.

Karakter 5.

tirsdag den 22. januar 2013

Halsnæs Bryghus - Jul På Valsen 2012 6,4%

Jeg har været så heldig at få nogle øl af Peter Sonne heriblandt Store Knud (Halsnæs), Green Velvet (Flying Couch), Røde Ran (Halsnæs), Sinful Brother (en af de sidste øl fra det ægte Ølfabrikken) og denne jul på valsen. Derfor har vi lige udskudt anmeldelsen af Fanø kunstner øl nr. 1.

Selvom julen er kommet godt på afstand, så virker det måske lidt sjovt stadig at anmelde jule øl, ikke desto mindre så vinteren jo over os med fuld udrykning, så er det nu meget godt med lidt "varme" øl her i vinter kulden.

Jeg nærmer mig nu de 3 uger inde på Nørrebro Bryghus og føler mere og mere at tingene begynder at give mening. Indenfor den næste uges tid får jeg derfor også lavet min første All Grain øl, jeg smider et par billeder ind på bloggen af brygget.

Halsnæs Bryghus ligger i Hundested og åbnede 21 maj 2009. En af kræfterne bag Halsnæs er Peter Sonne som stadig brygger flaskerne på Herslev Bryghus. Halsnæs Bryghus brygger øllet der er på fad.

Jul på valsen er en belgisk ale der er blevet brygget på vand, bygmalt, havremalt, abrikos, humle, gær, appelsinskal, ingefær og bitre mandler. Den holder 6,4% alk. Ingredienserne skriger jul af lungernes kræft.

Det er en ravfarvet øl med et fint beige skum. Skumkronen holder det meste af vejen. Duften er præget af abrikos, appelsin, citrus, karamel og korn. Især abrikos og appelsinen skinner igennem, meget rart med en "ny" duft da jeg synes de fleste øl godt kan lugte lidt for ens engang imellem. Smagen er også præget af abrikos, appelsin og karamel som helt sikkert er hoveddelen af smagen, der er dog os lidt noter af korn og nødder. Konsistensen er overraskende cremet og så varmer den også rigtig godt i vinter kulden. Ingefæren fanger jeg ikke noget af men nødderne og humlen skaber den lidt bitre afslutning så det ikke bliver en sukkersød øl.

Alt i alt en rigtig god øl.

Karakter 4+

tirsdag den 15. januar 2013

Det lille Bryggeri - Witbier 4,2%


Vi er åbenbart ikke færdig med at anmelde øl i dag, jeg skal lave sauce til maden i dag og kom til at tænke på at lave en øl sauce. Denne witbier fra det lille bryggeri bliver nu ofret til en sauce, ikke det hele men det meste af den. Jeg har tænkt mig at lave den på smør, øl, vand, persille og evt smage den til med fløde.

Det lille Bryggeri er kendt for at lave mange forskellige slags øl og det fede er at de eksperimentere med det. Jeg har smagt gode slags, men også rigtig dårlige nogle. De fleste smagte jeg på ølfestivalen sidste år, se dem her.

Nu er dette min anmeldelse nr 100 (tillykke til mig) det blev ikke lige den øl jeg havde regnet med men hvad fanden, sådan er livet.

Det lille bryggeri hed i starten Roskilde øl, hvorfor de skiftede navn er jeg ikke helt klar over. Kan ikke finde så mange informationer om dem på nettet så hopper videre til anmeldelsen.

Witbier er deres første hvede øl der er blevet brygget med 33% hvede. Den er af typen belgisk witbier og holder kun 4,2%. Den er brygget med malt, humle, vand, koriander og gær.

Den er vel det man kalder en han bajer, hold da op. Det første jeg kom til at tænke på da jeg kiggede på glasset var at den ligner lidt en hyldeblomst drik, personligt kan jeg rigtig godt lide hyldeblomst. En fantastisk blomst der kan bruges i rigtig meget.
Den er ufiltreret og svagt gul i det, skummet er helt hvidt og luftigt, men skumkronen holder hele vejen.

Duften er havregryn, koriander, hyldeblomst og en smule vanilje. Konsistensen er overraskende cremet og fyldig. Smagen derimod må man sige skuffer fælt, den smager da lidt af banan, blomster og slutter med et snert hint af citrus men man skal lede længe efter det for den smager som om den er blevet blandet op med vand. Smagen falder for hurtigt i gennem og varer overhovedet ikke ved.

Den lovede rigtig godt men den er simpelthen ikke pengene værd.  Håber ikke saucen skuffer.

Karakter : 1+  - Kun på grund af den gode duft.

Skovlyst - Herlev Julebryg 2012 6,3%

Dette er den sidste juleøl jeg har fra skovlyst og mere eller mindre den sidste juleøl for denne gang. Lige undtagen Fanø kunstner øl nr. 1 som er den næste i rækken til at blive anmeldt, sammen med de øvrige 4 kunstner øl.

Hvert år ser jeg Oscar uddelingen, det er lidt en tradition. Sidste år så jeg det på den norske kanal da Tv2 Film lige pludselig ikke havde en aftale med YouSee mere, så det var med nød og næppe at det lige gik. I år er det heldigvis anderledes, Tv2 har besluttet at det nu skal vises på deres hovedkanal i stedet for, hvilket jeg mere eller mindre er fuldstændig enig i. At den er blevet tilside sat de forgående år har været ret ærgeligt.

Denne skovlyst er også af typen belgisk ale, det har 3 af dem været undtagen Rudersdal som var en fruit ale. Den er blevet brygget på malt, humle, vand og gær, udover det har den ligget og lagret på egetræs fade. Den holder 6,3%.

Jeg har faktisk ikke drukket den hele men også brugt noget til en øl marinade til kødet (kalkun) i aften, hvor godt det bliver ved jeg ikke men er ret spændt resultatet i aften.

Øllet er rav farvet, skummet er hvidt med et rødligt skær. Skummet er luftigt, ikke specielt cremet men holdet dog det meste af vejen. Jeg kan fornemme ret meget karamel, vanilje, rosiner og et lille snert af egetræ. Den er ret sød, mere end jeg synes øl burde være, den er dog lidt kraftig (selvom den er lav i procenten) som holder det søde lidt væk. Jeg får som duften fortæller mig også karamel, vanilje, egetræ, korn, rosiner og dadler. Konsistensen er okay fyldig, blød og rund i det. Den slutter af med en smule bitterhed, men sødmen hænger stadig fast og af den synes jeg ikke bitterheden kommer til sin ret.

Alt i alt er den fin nok.

Karakter 2+

søndag den 13. januar 2013

Krenkerup - Juleøl 2012 6,3%

Jeg har siden sidst fået opdateret lidt i "Øl Folket" siden, der er kommet flere på, jeg vil dog gerne have mange flere på så se dette som en opfordring på at skrive til mig. Jeg vil hellere end gerne have massere af øl bloggere på den side, jo flere jo bedre.

Der er også sket lidt på "De Tørstige" fronten, jeg har lagt Nørrebro bryghus på, jeg har både drukket øl og spist mad derude og synes absolut godt om begge ting. Hvis folk synes jeg skal besøge nogle steder så skriv endelig. Ligeså med øl, hvis der er nogen jeg skal smage så kom med det og jeg vil gøre mit bedste for at anskaffe den øl og anmelde den.

Dette er den første Krenkerup øl jeg skal anmelde og forventningerne er ikke særlig store men man kan altid blive overrasket. Krenkerup øl bliver brygget på Krenkerup gods som ligger i Sakskøbing. Bryggeriet er kun 5 år gammel så det er et af de nyere bryggerier. De har pt 10 varianter i sortiment, jeg har selv også Rauch bier i kælderen som jeg også snart har tænkt mig at anmelde. Jeg leder faktisk efter deres Doppel Bock så hvis nogen har en ide om hvor den kan fanges henne, slå endelig på tråden.

Det lidt pudsige er at Krenkerup i år har lavet udover denne en juleøl kun til i år som hedder "Juleøl 2012" og har en rød etikette. Jeg ved ikke helt hvad forskellen på de er, men et bud ville være at det er en helt anden type end denne faste juleøl de har.

Denne juleøl er hvert fald en overgæret belgisk ale og er brygget på vand, malt, humle, gær og krydderier. Den holder 6,3% alk.

Det er en ravfarvet øl, skummet er forholdsvis hvidt men med lidt noter af rav farve. Skummet er behageligt, cremet og holder hele vejen ned. Duften er ret svag af karamel, korn og en lille anelse humle, forventer duft af krydderier men jeg fanger desværre ikke nogen. Konsistensen er overraskende cremet. Jeg får noter af karamel, gær, korn, nelliker og appelsin i smagen. Den er dog på vej i 2 forskellige retninger, på den ene side vil gerne gerne være kraftig men på den anden side kommer der lidt syrlighed frem, udover det er den os sød hele vejen igennem. Det ender med at det hele fader ud i ingenting.

Lidt blandet følelser om dette bryg, ikke en man kan videre anbefale.

Karakter 2

onsdag den 9. januar 2013

Vestfyen - Willemoes Jul 2012 9,0%


Vi nærmer os snart slutningen på juleøllet, jeg har 3 tilbage udover denne. Afslutter som sagt med Fanø kunstner øl nr 1 og fortsætter med de efterfølgende kunstner øl 2,3,4 og 5.

I mandags startede jeg på Nørrebro bryghus og i går var jeg med til at brygge min første øl på professionel basis og der er rigtig mange ting man skal huske, jeg er dog ikke i tvivl om at det meste nok skal komme efter et par gange.

Jeg skal os selv snart i gang med at brygge min første All-Grain øl, håber at jeg kan få den lavet indenfor de næste 2 weekender.

Vestfyen har siden 2006 lavet en speciel julebryg til deres Willemoes serie (selvom de har 2 faste i deres sortiment). På etiketten finder du Peter Willemoes der er kendt fra "Slaget på reden" En ung mand der kun blev 24 år. Grundet Vestfyens store interesse i ham er nok af den simple grund at han blev født i Assens på Vestfyen.

Alle de forgående varianter har været en Barley Wine af type, men i år (eller sidste år) har de lavet en IPA i stedet for. Den er brygget på vand, bygmalt, humle og gær.

Øllet er mørk gyldent, med et hvid flot skum. Skummet er godt cremet og overrasker positivt. Duften er godt humlet med strejf af honning og blomster. Når nu dette er en IPA så er smagen også ret humlet, der er dog forskel på humler, hvor meget man har brugt og om man har tør humlet. Tør humling skaber en skarp bitterhed til sidst i øllet. Udover humle så fanger man også honning som laver modspil til humlen og gør den lidt sød. Kan godt minde lidt om mjød når man smager på den et par gange, for den er en smule for sprittet i det.

Den er ikke særlig meget jul over denne juleøl, det eneste jul over den er at den varmer godt med sine 9% alk.

Selvom det ikke er den bedste IPA jeg har smagt så er det en af de bedre af slagsen. Jeg er spændt på om de fortsætter med IPA typen eller vælger at gå tilbage til Barley Wine til julen 2013.

Karakter 4+

søndag den 6. januar 2013

Skands - Hvid Jul 2012 6,5%

Som nævnt i tidligere indlæg så havde jeg købt en masse af Skands forskellige juleøl, dette er den sidste af de 4 jeg havde. Jeg må dog ærligt indrømme at jeg tror denne er deres deres originale julebryg bare med en ny etiket, der er flere ting der stemmer overens med at det er det samme øl. Når det så er sagt så er dette fra en helt anden batch og kan derfor smage helt anderledes, lidt ligesom øl på flaske eller fad som også smager fuldstændig forskelligt.


Så selvom du har prøvet en øl og ikke kunne lide den, så prøv den igen nogle år efter, det kan være du bliver overrasket. Kan selvfølgelig os være du hader den endnu mere.

Skands julebryg var jeg ikke videre imponeret af så lad os se om denne kan overraske mig.

Den er af typen traditionel ale (tysk inspireret). Der er blevet brygget på vand, humle, bygmalt og gær.

Den er ret mørk men os med rødlige skær. Der er lidt skumkrone, der er lidt luftigt men som ikke helt holder hele turen ned. Duften er karamel, malt, gær, lidt nellikker og rosin. Den har en tilpas varme og dybde som ikke overdriver. Sødmen er ganske tilpas, ikke alt for sød. Karamel smagen dominere men lader samtidig de andre få lov til vise sig frem som malt, en smule hint af gær, nellikker og dadler.  Let perlende og drikkelig øl.

Selvom deres julebryg ikke imponerer og meget tyder på at dette er den samme øl, så smager den ærligt bare bedre. Sjovt hvordan resultaterne kan være forskellige.

Karakter 3+

lørdag den 5. januar 2013

Skovlyst - Furesø Julebryg 2012 6,3%

Der er nu begyndte at ske noget inde på "Øl folket" Der skal nok komme flere på hen af vejen. Hvis der er nogle der gerne vil på, hold dig ikke tilbage og skriv endelig til mig.

Vi er nu kommet til den 3 skovlyst juleøl der er blevet lavet specielt til en by. Den hedder Furesø julebryg og er lavet til Farum.



Denne lokale julebryg fra
Bryggeri Skovlyst tager ud-
gangspunkt i furesøen og dens
dejlige tilstødende områder.
Illustrativt i form af furesøen
og de prægtige svaner som
lever her. Brygmæssigt i form
af grønne valnødder plukket i
brygmesterens egen have
i Stavnsholt. De grønne val-
nødder giver øllet en fin nød-
deagtigt karakter, som sam-
men med den runde maltede
fylde giver den helt rigtige
smagsoplevelse til julebordet.

Selvom Skovlyst skriver at det er en såkaldt vintage de har lavet
Så er det både rigtigt og forkert, det er af typen belgisk ale.
Barley wine typen har typisk en meget højere procent, dog har 
de ret i at den vinder ved lagring, lidt ligesom Chimay eller
nogle af de andre gode belgiske øl der sagtens kan tåle at
stå i mange år. Dog minder den på nogle måder om en vintage for næsten ingen skum og heller ikke så meget kulsyre.

Den er blevet brygget med vand, humle, malt, gær, farin og valnøddeekstrakt. Den er ret mørk, ufiltreret med næsten ingen skum. Duften er meget farin, malt og nøddeagtig, dog med et lille hint af gær. Valnødden bliver man ikke snydt for i smagen, den er der sammen med karamel, farin og malt. Den er ganske sød, men også en fin balance af sødmen og det kraftfulde på trods af de kun 6,3% alk. Konsistensen er ikke vandet, men er fint cremet og god dybde.

Det er vel nok den bedste af de 4 julebryg til de forskellige byer. Selvom jeg stadig mangler Herlev julebryggen så har jeg faktisk allerede smagt den og den måler sig ikke med denne øl.

Karakter 4

fredag den 4. januar 2013

Skands - Julerød 2012 9,0%

 Jeg har som endnu en tilføjelse til bloggen lavet endnu en side, som også bliver den sidste tilføjelse af siderne. Den side hedder "Øl Folket" og er en lille beskrivelse om andre bloggere og deres øl blog.
Man kan skrive til mig på min mail (kwarrerk@hotmail.com) eller smid en kommentar med link til din blog så vil jeg med glæde smide en beskrivelse ind samt et link.

Det er i dag den sidste officielle fridag jeg har inden jeg starter ude hos Peter Sonne på Nørrebro bryghus (og lidt på Herslev bryghus), hvilket er på mandag og 2 måneder frem. Efter det håber jeg at få et fuldtids job på et bryggeri, hvis det er muligt, man ved jo aldrig hvordan markedet er.


Vi kører stadig med juleøl og denne er den næst sidste jeg har af Skands juleøl i år. Det er en der kun bliver lavet til Kvickly allerød og skulle os gerne kun sælges der, men har set den til salg både på nettet og i Magasin.

Der er 2 varianter der bliver lavet til Allerød, denne (Julerød) og Lille gul som er brygget til påsken (se anmeldelse her).

Julerød er af typen belgisk ale og er brygget med vand, bygmalt, humle, krydderier og gær.

Den er kobber farvet med et rødligt skær, en smule luftigt og beige farvet skum, der dog danner en fin skumkrone der holder det meste af vejen. Den har en sød duft af malt, karamel, frugt, stjerneanis og en smule gær. Den første tår man tager er ret kraftig, lidt alkohol præget, men efter et par slurke begynder man at fornemme sødmen der præger denne øl, samt karamellen, de frugtige noter, nelliker, man kan lige ane en smule humle til allersidst. God cremet konsistens og varme til vinteren. God kompleks øl.

Jeg har smagt 2011 udgaven og den synes jeg bedre om. Jeg har hørt en fugl synge om at 2012 ikke er blevet lagret ligeså meget som 2011 udgaven. Om det har noget på sig ved jeg ikke, men jeg har 1 2011 udgave og 1 2012 udgave tilbage, dem vil jeg lade stå til de 2 næste jule måneder og se om de vinder noget ved at stå i lang tid, for det er jo ikke alle der vinder noget ved lagring på flaske.

Da de lavede denne øl var det meningen at lave en juleøl der var så tæt på Brøckhouse julebryg som muligt, den synes jeg ikke de har klaret, men en god øl synes jeg nu det er.

Karakter 3+