mandag den 29. juli 2013

Herlsev Bryghus - Porter 6,5%

Denne øl blev givet til mig i julegave sidste år og lovede at jeg ville smide den på min blog. Det ord holder jeg stadigvæk selvom jeg arbejder på Herslev bryghus. Folk skal heller ikke være i tvivl om at det bliver en ærlig anmeldelse, og det er lige meget hvor øllet det kommer fra.

Dagens øl er af typen porter, den er brygget af bygmalt, hvedemalt, spelt, rørsukker, humle, vand og gær. Den holder 6,5% alk.

Det er en helt sort øl med brunlig skumkrone. Ristede kaffebønner, lakrids og en lille smule chokolade duft. Den har tyk konsistens med ganske fin fylde og dybde, kulsyren er blid og let prikkende. Smagen minder en del om duften bare mere intens, men helt klart kaffe, chokolade, lakrids og en del sødme efterfulgt af touch af bitterhed.

Det er en udmærket porter men ikke den bedste jeg har smagt til dato.

Karakter 3.

fredag den 26. juli 2013

Nørrebro Bryghus - Pacific Summer Ale 5,6%

I morgen skal jeg brygge en red ale med en af mine kammerater. Til det skal man selvfølgelig drikke en masse øl og de er blevet sat på køl.

Dagens øl er fra Nørrebro bryghus og det er deres svar på en god sommer øl.

Den er af typen amerikansk pale ale, den er brygget med bygmalt, humle, vand og gær. Den holder 5,6% alk.

Øllet er helt klar og gylden med hvidt skum. Den har en mild og behagelig duft af humle, blomster, citrus og græs. Konsistensen er fint cremet og har en behagelig fylde. Den har en krydret smag med citrus, humle, græs, havre og hvede. En lidt mere bitter end sød øl.

En af de bedre øl på flaske fra Nørrebro bryghus.

Karakter 3+

torsdag den 25. juli 2013

Bryghuset 2.TV - Blonde 6,6%

En af de fantastiske ting ved at anmelde øl, det er alt det forskellige og til tider fantastiske øl der dukker op. Hjemmebrygget øl er absolut også ovre i den sjove skala, for det er her der virkelig bliver eksperimenteret med øllet.

Jeg har fået en blonde fra "Bryghuset 2.TV" også kaldet Blonde meets Saaz som styres af hjemmebryggeren Christian Ploug som efterhånden er en garvet hjemmebrygger. Bryghuset har eksisteret siden 2009 og der bliver brygget omkring 50L øl ad gangen. Hvis man er interesseret i at høre mere om Christian og evt. smage noget af hans øl, så kan man følge ham på facebook.

Den er af typen blonde. Den er brygget med malt, kandis, humle, vand og gær. Den holder 6,6% alk. 

Farven er flot ufiltreret gylden med hvid skumkrone. Den har en let citrus, honning,  humle og blomstret duft. Cremet konsistens med god fylde og dybde, kulsyren er måske lige i overkanten for mig. Sød honning og abrikos smag, en tør fornemmelse af græs og gran og derefter en smule bitterhed til at afslutte med. Balancen mellem det søde og bitre er vellykket.

En ret god øl der passer godt til den varme sommer vi har hængende over os. Er positivt overrasket over dette bryg og kan garantere for at der bliver smagt mere øl fra "Bryghuset 2. TV."

Karakter 4.

Christian vandt dette flotte diplom under ølfestivalen 2013.

onsdag den 24. juli 2013

Indslev Bryggeri - Hvid 4,4%

Jeg har nu endelig fået færdig lavet en øl herhjemme som er helt klar sidst på ugen. Jeg deler gerne ud af den hvis folk skulle være nysgerrige og tørstige. Mere om den når den er helt klar.

Dagens øl er fra Indslev bryggeri som er kendt for kun at lave hvede øl, det har dog ændret sig en smule mht deres andet brand ugly duck brewing som har haft stor succes.


Den er af typen belgisk witbier, altså en belgisk hvedeøl. Den er brygget med malt, humle, vand og gær. Den holder 4,4% alk.

Den er næsten helt klar gylden med hvidt cremet skum. Jeg fornemmer noget banan, hvede og en smule gær i duften, det er ikke ligefrem fordi duften er særlig levende, men fornemmes ret flad. Konsistensen er fin og let drikkelig, kulsyren er helt tilpas. Smagen er heller ikke noget at råbe hurra for, man smager lidt brød, banan og en lille bitte smule humle. Smagen hænger ikke ved og den kommer ikke rigtig nogen steder. Som en kold sommerøl der ville den være et hit, men man skal bare ikke forvente den store smagsoplevelse.

Karakter 2+

tirsdag den 23. juli 2013

Det Lille Bryggeri - Black Time 3. 9,0%

Dagens øl kommer fra det lille bryggeri i Roskilde. Det lille bryggeri er et af de bryggerier som er meget eksperimenterende i forhold til andre, det kan både være godt og skidt. Noget af deres øl er til at lukke op og sk... i mens andet smager helt igennem fantastisk.

Black time er en serie på 3 øl, 1, 3 og 6, forskellen er kogetiden på netop 1, 3 eller 6 timer, jo mere den er kogt jo mere intens skulle den være. Ligesom når du skal koge saucen ind under madlavning, så bliver den bare mere tyk. Jeg har desværre ikke fået købt de 2 andre men hvis jeg skulle være så heldig at støde på dem så er de hermed købt.

Black time 3 er af typen imperial stout, den er brygget af malt, humle, vand, brun farin, honning, fennikelfrø og gær. Den holder 9,0% alk.

Den er fuldstændig sort med et ret mørkt skum, skummet holder dog ikke i længden. Duften er domineret af lakrids og fennikel, der sniger sig også en smule kaffe ind. Konsistensen ligner en gang vandet stads men overraskende nok er den dejlig cremet med masser af dybde og fylde. Smagen er en bombe af lakrids og kaffe med en smule brændte undertoner. Der er en sødme i starten som meget vel godt kunne komme fra honningen hvor der er en bitter kaffe eftersmag der slutter det af.

En fantastisk øl, nu ville jeg ønske jeg var gået på jagt efter de 2 andre.

Karakter 5

lørdag den 20. juli 2013

St. Feuillien - Grand Cru 9,5%

Så er vi nået til den sidste øl og det er Grand Cru udgaven.

Den er af typen belgian strong ale. Den er brygget med vand, malt, sukker, hummle, gær og vitamin c. Den holder 9,5% alk.

Det er en meget flot øl, intens gul, med helt hvidt skum der holder længe. Lækker duft af citrus, humle, hø, hvedebrød og honning. Konsistensen er helt igennem perfekt. Smagen er helt klart det bedste, den eksplodere nærmest i munden uden at blive for meget. En klar citrus og humle aroma rammer først, hvorefter den bliver mere tør og alkoholen titter lidt mere frem mod slutningen. Sødmen og bitterheden balancere fantastisk sammen uden det bliver for meget af det ene eller andet.

En fantastisk øl der virkelig slår benene væk under en. Den bliver gerne købt igen.

Karakter 5.

fredag den 19. juli 2013

St. Feuillien - Blonde 7,5%

Så er vi kommet til den 3 og næst sidste øl fra St. Feuillien. Dagens udgave hedder blonde og det er også den med lavest alkohol procent.

Den er af typen Belgian strong ale, den er brygget med vand, bygmalt, sukker, humle, krydderier, gær og antioxidant E300, så er man da ikke i tvivl om hvad der er i øllet. Den holder 7,5% alk.

Denne er ret klar og gylden i forhold til de andre, hvidt skum men den forsvandt desværre ret hurtigt. Når jeg drikker en blonde eller andre gyldne øl, så har jeg en forventning om at der er noget sommer eller forår over øllen, men nogen gange så bliver man skuffet og det er jeg i hvert fald over duften. Duften er kedelig og har kun et lille bitte hint af humle, jeg er skuffet. Konsistensen er egentlig okay, godt cremet men kulsyren er lidt for ivrig i denne øl, skummer i munden (nej tak). Smagen har mere men den kører i flere forskellige retninger så den er ret svær at gøre sig klog på. Det jeg dog godt kan fornemme er honning, humle, blomster og græs. Udseendes mæssigt er det en flot øl, den levere bare ikke så meget smag som håbet.

En varm sommerdag, så skal den nok gøre det for en.

Karakter 2

torsdag den 18. juli 2013

St. feuillien - Brune 8,5%

I dag kører vi selvfølgelig videre med St. Feuillien øllene og jeg har netop knappet den brune op.

Af type er det en abbey dubbel, den er brygget af vand, bygmalt, sukker, humle, krydderier og gær. Den holder 8,5%.

Øllet er mørk ravfarvet med rødlige skær. Skummet er lidt beige farvet men det holder desværre ikke i særlig lang tid. Duften er lidt sød men også lidt vinøs, det er en blanding af karamel, sirup, nelliker og malt. Konsistensen er okay cremet, dybden er ganske passende, den mangler dog mere fylde, kulsyren og lille tand for høj, det bruser lidt for meget når det kommer indenbords. En god krydret smag hvor nellikerne virkelig sparker røv, lidt mindre så de andre ting også kan få lov til at sparke lidt mere røv end de gør, men jeg fanger stadig karamel, malt, dadler, nødder og en smule frugt. Dette er generelt en sødlig øl men har også en vinøs undertone.

Jeg synes ikke den er så god som triple men det er dog stadig et ret godt bryg hvor der er mange ting der fungere godt sammen.

Karakter 3+

onsdag den 17. juli 2013

St. Feuillien - Triple 8,5%


Som jeg sagde i går ville jeg gå i gang med at anmelde nogle af St-Feuillien øllene. Præcis hvor mange forskellige slags der er i sortiment, kan jeg ikke svare på men det ligger et sted mellem 10-15 forskellige slags.

Siden 1873 er der blevet brygget kloster øl hos Brasserie St.Feuillien som ligger i Le Roeulx i Belgium.

Det er en belgisk triple, brygget af vand, malt, sukker, humle, gær og prikken over i'et vitamin c. Den holder 8,5% alk.

Det er en diset gylden øl med et flot hvidt skum. Den har en dejlig sommer duft af banan, hvede, havregryn og honning. Konsistensen er godt cremet, den fylder meget og holder længe. Smagsnuancerne er honning, blomster, hvede, hø og en smule frugt. Den er gennemgående sød men ikke på nogen voldsom måde overhovedet for alkoholen får det til at balancere rigtig godt, den har en tør, en smule bitter og lidt kraftig finish. Kulsyren sidder lige i skabet.

En dejlig øl, især om sommeren. Der er mange ting der spiller godt sammen i denne øl. 

Karakter 4+

tirsdag den 16. juli 2013

Pubcrawl De Luxe 2013 (med Humulus Lupulus).

I lørdags var jeg taget ud med nogle venner og den ene halvdel af Humulus Lupulus på en såkaldt pub crawl. Pub crawl er et fænomen der stammer fra Storbritannien og det går ud på at besøge så mange pubs som muligt på en dag/aften/nat. Vi endte med at besøge 9 steder.

Amager Ølhus.

Vi startede med at besøge Amager Ølhus som blev åbnet af Johnny Hansen, der lånte pengene igennem folk på Facebook.
 Jeg lagde ud med en Bondegårds pale ale fra Ølsnedkeren, det var en fornøjelse at drikke denne øl. En god humle krydret ale, der både var tør, frisk, blomstret og dejlig bitter.


Der er jævnligt arrangementer som live-musik, pub quiz og dart turneringer.

For yderligere informationer kan du gå ind på deres hjemmeside her





Da vi skulle til at gå tilbød Johnny os en gå øl til det næste stop. Det kunne vi simpelthen ikke sige nej til og så fik vi den oveni købet til halv pris.

Det var en Brains SA Gold - Hoppy pale ale, en meget enkel og humlet øl, der udover bitterheden også havde sødlige noter af honning.


Bryggens Ølbar

Bryggens Ølbar ligger selvfølgelig på bryggen og var absolut et af de steder som jeg havde set meget frem til og synes absolut det var et rigtig godt sted.




På bryggens ølbar har de 12 haner og en masse flaskeøl. Der er siddepladser indenfor og udenfor. Vi valgte at slå os ned ude i det fantastiske vejr.




Jeg slog klørerne fast i Dangerously close to stupid fra To øl, som er en IIPA af type. Ret overraskende øl med markant fersken duft, cremet og kraftig humle basse.

Sortimentet skifter jævnligt og så har de en husets øl der er lavet specielt til dem fra Amager bryghus. Ghost Brewing øl finder du kun hos dem.

Se mere her


Cafe Langebro

Rent impulsivt tog vi forbi Cafe Langebro som også har det med at servere øl fra en del mikrobryggerier. Der er måske mange der husker en scene fra I Kina spiser de hunde med en masse guns og skydderier. Jep det foregår på Cafe Langebro.




Selvom vi egentlig skulle over til begge Mikkeller pubs i dag så endte det med at jeg nu også snuppede en på cafe Langebro. K:rlek der er en pale ale var ganske fin, en lidt mere maltet karakter end de andre pale ales jeg havde fået.







Da vi skulle til at gå mødte vi den altid glade Carsten Berthelsen som i år blev æresmedlem af Danske ølentusiaster. Jeg har selv en af hans bøger "50 øl du skal smage inden du dør" som han har skrevet sammen med Rolf Nielsen. Udover det har han bl. a. skrevet ølrejsen til Berlin, Øl for enhver smag og den aktuelle godt bryg, god mad.





Johns Hotdog Deli

Måske ikke verdens bedste billede, men der står en pølsevogn midt på billedet. Hver anden uge står Johns hotdog deli mellem hovedbanegården og tivoli og sælger pølser. Dette er dog virkelig gourmet hotdogs af førsteklasse.
Ugens hotdog lød på en bacon ramsløg pølse med tomatsalsa, guacamole og chipotle sennep. Det var en fantastisk hotdog som altid.








Mikkeller Bar


Så kom turen til Mikkeller bar som jeg har besøgt jævnligt, så det var nu bare for hyggens skyld at vi tog turen forbi dem.
Jeg nappede en Magic Rock/To øl - The Juggler, en black saison. Den var desværre lidt for vandet og kedelig. Fornemmede dog noget frugt og en smule peber?! En smule krydret af en eller anden slags.








Så blev der købt Mikkels Monster som er brygget af Mikkel fra Mikkeller på Nørrebro bryghus. Den er af typen barley wine. Den mindende lidt om Little korkny ale. Den var ret vinøs med karamel duft. Smagen var en blanding af karamel og daddel.






Her står de så, 4 glas på række.







Kihoskh

Selvom det var en pubcrawl så tog vi et smut forbi Kihoskh som er en kiosk ud over det sædvanlige og med masser af speciel øl.






Jeg snuppede endnu en Mikkeller øl en Green Gold der er en IPA af type. Den er dog mere mørk i det end de sædvanlige. Jeg synes den var ret mærkelig, den havde en malt og karamel sødme blandet med en bitter gran smag. Den var ikke lige min kop øl.






Vi var ikke de eneste der sad og drak lidt godterier, der var mange humørfyldte mennesker.
Måske fordi vejret var så fantastisk som det nu var.







Fermentoren

Fermentoren der nærmest ligger et stenkast fra Kihoskh, er en meget lille bar, men samtidig også rigtig hyggelig og intim.
De har 20 haner med ind-og udenlandske øl.





Jeg fik en Taras Boulba fra bryggeriet De La Senne der ligger i Belgien. Det er en belgisk ale og den var overraskende god. En let, frisk og enkel belgisk ale, der havde masser af sommer over sig. Blomster, honning, citrus og humle noter både hvad angår duft og smag.






Berlin Bar


Berlin Bar er fyldt med tyske øl både på hane og flaske. Der er mange af de tyske klassikere men også nogle af de mere ukendte af slagsen.







Hvorfor jeg lige snuppede en Berliner Kindl aner jeg ikke, måske det fortæller lidt om mit store kendskab til tyske øl, den var ærlig talt så kedelig at jeg nærmest var ved at falde i søvn af at drikke den. God var den ikke.







Mikkeller and Friends

Nogle glade pubcrawlere hvor vi nu havde nået vores endelige destination, Mikkeller and Friends. Den er meget større end Mikkeller bar og også et langt større udvalg med hele 40 haner. Det største minus var at de mere eller mindre har det samme øl på begge barer, hvert fald 20 af dem. Mikkeller åbner den 9 August en ny bar i San Fransisco.
Jeg snuppede en Bairds - Rising sun pale ale som er en japansk øl, den var også en er de herlige øl der smagte af noget. Citrus, blomster, en smule græs og en krydret humle.


De kommende 4 dage anmelder jeg 4 øl fra St. Feuillien.

fredag den 12. juli 2013

Jinnks Bryghus - Jagganaut 9,5%

I går fik jeg brygget en ny øl herhjemme, en Amerikansk pale ale, jeg synes det gik ret godt bortset fra at farven måske blev lidt for rødlig, men det skal nok blive godt alligevel. Hvis den bliver god skal jeg nok smide et billede op af den på bloggen.

Min bror er jo efterhånden også en god kending indenfor hjemmebrygning, dette er den anden han lavede i rækken af øl.

Den er af typen belgisk tripel og er brygget af malt ekstrakt, humle, vand og gær. Den holder 9,5% alk.

Farven er mørk gylden med et rødligt skær, skummet er hvidt, luftigt og holder ikke i den lange bane. Den har en mild og sød duft af karamel og rosiner. Konsistensen er bedre end forventet, cremet med fylde, dybde er der dog ikke så meget at hente af men stadig overraskende når det nu er malt ekstrakt. Smagen er også sød og varm som forventet med masser af karamel, frugt, dadler, honning og brød. Kulsyren er helt tilpas, hverken for meget eller for lidt. Man kan ikke smage at alkoholen er så høj så det er absolut et plus herfra.

Taget i betragtning at det er malt ekstrakt der er i så er jeg positivt overrasket, når det er sagt mener jeg stadig at de bedste øl kommer fra All-Grain.

Karakter 3.

torsdag den 11. juli 2013

Stensbogaard - Canadian Maple 5,2%

Dagens øl er fra det fynske bryggeri Stensbogaard der ligger i Pederstrup på Fyn.

Den er af typen Amber Ale og er brygget på bygmalt, havre, ahornsirup, humle og gær. Den holder 5,2% alk.

Den har en mørk dyster ravfarve over sig med et hvidt luftigt skum der dog har taget lidt af farven fra øllet. Den har en meget karakteristisk duft af karamel og man kan sagtens fornemme ahornsiruppen, udover det er det også en smule lakrids og kaffe involveret. Konsistensen okay cremet og dybden er ganske fin, den måtte dog godt have mere fylde at byde på. Nu er det ikke nogen hemmelig at det er en ret sød øl, men den er også kraftig selvom den kun er på 5,2%, den har et lille hint af sprit desværre. Smagsnoterne er selvfølgelig karamel, sirup, sprit, lakrids, frugt og rosiner.

En anderledes amber ale af dem man  har smagt før og den er de sluppet godt af sted med.

Karakter 3.

Mikkeller - Dim Sum Beer 5,0%

Dagens øl kommer fra Mikkeller som er deres bud på en asiatisk øl der meget gerne skulle passe til Dim Sum.

Jeg prøvede selv Dim Sum for første gang da jeg boede i London, siden da har jeg også prøvet det da jeg var i Kina. Måden det bliver opført på minder meget om tapas, selve maden er noget helt andet. Jeg har prøvet ting som ande tunger, ko mave, kyllinge fødder, diverse boller med forskellige slags fyld og meget mere.

Den er af typen Spice/Herb/Vegetable, den er brygget på vand, malt, humle, koriander, citrongræs og gær. Den holder 5,0% alk.

Denne øl er ravfarvet, et sjældnere syn for de øl der bliver lavet til asiatisk mad. de er generelt lyse. Skummet er hvidt, cremet og ser ud til at holde langt hen ad vejen. Duften er en krydret blanding af humle og koriander med et twist af karamel. Konsistensen er overraskende god, fylden er tilpas og der er god dybde, kulsyren har en rolig prikkende fornemmelse. Smagen er måske der jeg bliver lidt skuffet, lidt kraftig og sød, men den citrongræs virker lidt mærkelig, der kommer en lille fornemmelse af en besk smag undervejs som får de andre smagsnoter til at gå i forskellige retninger. Man kan sagtens smage korianderen, karamel, citrus, humle, frugt og græs. En lidt sødlig øl med en bitter finish.

En anderledes asiatisk øl og jeg er ærlig talt lidt splittet om hvad jeg synes om den.


Karakter 2+