søndag den 29. juni 2014

Microbrouwerij Urthel - Saisonniere 6,0%

Dagens øl kommer fra mikrobryggeriet Urthel som ligger i Belgien, en jeg købte i Bruxelles for 2 år siden.

 Den er af typen belgian ale. Den er brygget af bygmalt, hvedemalt, sukker, humle, vand og gær. Den holder 6,0% alk

Det er en diset gylden øl med et fantastisk hvidt skum. En lækker duft med frugtige, blomster og mark noter. En perfekt konsistens der virkelig kan føles, kulsyren er også som den skal være. En harmonisk balance mellem sødmen og bitterheden som gør at smagsnuancerne kommer helt til deres ret. Jeg fornemmer frugt, blomster, banan, hvedebrød, honning og græs.

En dejlig overraskelse, den passer perfekt til sommeren (når det ikke regner). Jeg ved faktisk ikke om man kan købe den i Danmark men hvis man falder over den så kan den klart anbefales herfra.

Karakter 5.

lørdag den 28. juni 2014

Refsvindinge - Havgassen 7,4%

Dagens øl er fra det fynske bryggeri Refsvindinge. Navnet er Havgassen.

Den er af typen english strong ale. Den er brygget af bygmalt, humle, vand og gær. Den holder 7,4% alk.

Det er en mørke rød/rav farvet øl med en smule skum på top. Den har en meget sød duft af karamel og brød. Den har en overraskende god konsistens, dejlig blød og cremet. Smagen er præget af frugt, karamel, brød og rosiner.

Helt klart en af de bedre øl fra Refsvindinge jeg har smagt indtil videre.

Karakter 3.

søndag den 22. juni 2014

Grauballe Bryghus - Munkebryg Jubilæumsbryg 10%

Dagens øl er fra Grauballe bryghus der ligger i Silkeborg, et bryggeri jeg ikke før har anmeldt og i dag ligger vi hårdt ud med deres 10 års jubilæumsøl (2002-2012).

Den er af typen Belgian strong ale. Den er brygget af bygmalte, kandis, humle, vand og gær. Den holder utrolige 10 % alk.

Det er en mørk brun øl men næsten intet skum. En kraftig duft af mørkt brød, karamel, honning og frugt. Den første tår beviste at det er en ret tyk øl vi har med at gøre, ikke tjære tyk men ret tyk. Udover det så fylder den rigtig godt i munden og har en masse dybde. Smagen er rigtig dejlig og den levere rigtig meget smag som karamel, frugt, mørkt brød, dadler og rosiner. En sød men også kraftig øl som har et lille snert af sprit.

En rigtig lækker øl som jeg klart kan anbefale hvis man godt kan lide en sød kraftig øl.

Karakter 5.

lørdag den 21. juni 2014

Brouwerij Van Eecke - Poperings Hommelbier 7,5%

For små 2 år siden var vi som sagt tidligere på interrail i Spanien, Andorra, Frankrig og Belgien og i Belgien fik jeg erhvervet mig lidt forskelligt øl. En af dem blev købt i Popperinge, som navnet også er så sød at antyde.

Poperings hommelbier bliver brygget på Brouwerij Van Eecke. Byen samler alt det her humle sammen på deres humle marker og sender det til produktion og resultatet er denne øl.

Den er af typen belgian ale. Den er brygget af malt, vand, 3 forskellige slags humle og gær. Den holder 7,5% alk.

En flot diset rav gylden øl med et flot langt skum. Den har en lang og lækker duft af blomster, humle, græs og honning. Konsistensen er utrolig lækker, masser af fylde og en god solid dybde. Smagen har den her dejlige søde honning og blomster aroma med en smule sprød bitterhed. Den er utrolig godt sammensat på alle punkter.

Hvis man støder på den, KØB DEN!! Man bliver ikke skuffet hvis man har en hang til humle.

Karakter 5.

søndag den 15. juni 2014

Brasserie Du Pays Flamand - La Bracine Triple 9,0%

Jeg har desværre måtte sande at de 2 andre epic øl (Rød og IPA) desværre ikke længere kunne drikkes så de bliver ikke anmeldt. Jeg har i stedet kastet mig over det franske øl marked, det er en øl jeg fik foræret af en fransk mand vi boede hos da vi var i Sydfrankrig. Bryggeriet ligger dog i Nordfrankrig og navnet (Brasserie Du Pays Flamand) betyder af god grund flamske land.

Den er af typen Abbey tripel. Den er brygget af bygmalt, humle, vand og gær. Den holder 9,0% alk.

Det er en fuldstændig klar og lys gylden øl med en ret fin hvid skumkrone. En kraftig og aromatisk duft af frugt, alkohol, hø og brød. Konsistensen er egentlig også fin, okay cremet og den fylder også ganske godt. Den har en kraftig alkohol smag som godt kan blive lidt for meget i længden, især når man sidder med en 75cl flaske. Ellers fornemmer jeg masser af sødme, frugt og brød.

Det er en ganske fin øl men der skal helt klart mad til en øl som denne.

Karakter 3.

søndag den 8. juni 2014

Brøckhouse - Epic Stout 10%


I går gik Stronzo Brewing Co. konkurs, meget beklageligt da jeg og forhåbentlig mange andre har haft nogle gode øl oplevelser med deres øl. Du kan læse mit seneste indlæg med dem her

Jeg har i dag valgt at gå i gang med Epic serien fra Brøckhouse der som bekendt også gik konkurs i 2009.  De er alle 3 desværre udløbet og jeg ved ikke om alle 3 smager som de skal. Hvis ikke så kommer der ikke noget indlæg med den pågældende øl. Kan dog godt sige at Epic Stout ikke fejler noget.

Det er en imperial stout af type og den er brygget af bygmalt, umaltet byg, humle, rørsukker og gær. Den holder 10% alk.

Det er en kulsort øl med skum der ikke holder så længe. Man kan tydeligt dufte de her ristede malte, kaffe med en sprittet fornemmelse. Den har en tyk flydende konsistens med både masser af dybde og fylde. I smagen fornemmer jeg igen tydeligt de her ristede malte men også masser af sødme, det er en blanding af kaffe, lakrids, chokolade, brød og en lidt sprittet fornemmelse. Den afslutter med en tør krydret bitterhed.

En rigtig dejlig øl men har denne lidt irriterende sprittet fornemmelse som trækker ned ellers dog et glædeligt gensyn med Brøckhouse.

Karakter 4.