lørdag den 24. januar 2015

De 5 Gårde (Harboe) - Tido 5,0%

Selvom der står de 5 gårde på etiketten så skal man ikke lade sig snyde af at det er altså Harboe der brygger øllet.

Den er af typen af "Amber Lager/Vienna. Den er brygget af vand, bygmalt, humle og gær. Den holder 5,0% alk

Det er en brun klar øl med hvidt skum. Jeg fornemmer lidt karamel i duften som det eneste. Konsistensen synes jeg egentlig er ganske fin, dybden halter dog rigtig meget. I smagen er det karamel som det eneste jeg sanser og så har den en lille sær eftersmag som jeg ikke helt kan sætte en finger på.

Dejligt at Harboe har leveret noget bedre end de øl som de levere til netto. Dog er det som sådan ikke noget at råbe hurra for.

Karakter 2

søndag den 18. januar 2015

Bryggerigaarden - Imperial Stout 11,0%


Bryggerigaarden er et dansk mikrobryggeri som tidligere er blevet brygget hos Randers bryghus, derefter blev den brygget hos Vejle bryghus der gik konkurs sidste år så hvad der nu skal ske med det øl må jeg indtil videre sætte spørgsmål tegn ved.

Den er af typen imperial stout. Den er brygget af bygmalt, vand, humle og gær. Den holder 11,0% alk

Det er en fuldstændig sort øl med let brunt skum. Den har en fornuftig duft af chokolade, røg, lakrids og kaffe. Konsistensen er tyk og cremet. Det bliver nok lidt svært at rose den her øl da den mildest talt smager af helvede til, jeg beklager sproget men det gør den virkelig. Lige når du får den først ind så lover det godt får man fornemmer lidt røg og med et får du en lussing af en meget mærkelig smag som jeg ikke tror skal være der og hvis den skal ja så er denne øl dødsdømt. Holdbarheden skulle stadig holde 4 måneder mere og den er på 11,0% så den må være blevet smittet et eller andet sted i tapningen ville jeg tro.

Ærgerligt.

Karakter 1

tirsdag den 13. januar 2015

Brouwerij Bosteels - Tripel Karmeliet 8,4%

Brouwerij Bosteels er et bryggeri i Belgium som er mest kendt for deres Tripel Karmeliet. Den har jeg valgt at tage et "kig" på.

Den er af typen "Abbey Tripel". Den er er brygget af vand, bygmalt, humle og gær. Den holder 8,4% alk

Det er en gylden og klar øl med et hvidt skum. Dens duft er er lidt parfumeret men dejlige blomstret humle fornemmelser. Konsistensen er blød og cremet, den fylder rigtig godt. Den smager af citrus, blomster, brød og frugt.

En meget god øl, man kan overhovedet ikke smage at der er 8,4% alk i, en letdrikkelig øl.

Karakter 4+



lørdag den 3. januar 2015

Gourmetbryggeriet - Brewers Reserve Grain Barrel Stout 9,8%

Endnu et år er gået og min blog nærmer sig sin 3 års fødselsdag dermed bliver anmeldelse nr 300 også en realitet i år.

Jeg har taget et kig på en gammel sag fra det oprigtige "Gourmetbryggeriet" en "Grain Barrel Stout"

Den er af typen imperial stout. Umiddelbart har jeg ikke nogen ingrediens liste men efter som de nævner at det er deres stout opskrift gange 10 så lyder den højst sandsynligt således. Brygget af bygmalt, humle, kaffe, chokolade, vand og gær. Den har ligget på vinfade et helt år. Den holder 9,8% alk

Det er en helt sort øl med brunt skum der forsvinder meget hurtigt. Den har en smule vinøs duft blandet med kaffe, chokolade, lakrids og så en smule fornemmelse fra vinfadet. Konsistensen er ikke videre imponerende især taget betragtning af at det er deres stout opskrift gange 10, nej den er lidt tynd i det. Godt nok har den egentlig en god dybde men cremet er den ikke. Smagen fejler tilgengæld ikke noget, den smager af lakrids, kaffe, chokolade med brændte undertoner og en syrlighed fra vinfadene.

En rigtig god øl der vinder mest på smagen.

Karakter 4