søndag den 27. september 2015

Stronzo - Batch# 13 9,0%

Dagens øl er fra det konkursramte bryggeri Stronzo. Selvom jeg var så heldig at få nogle flasker øl fra Stronzo efter de var gået konkurs, ved jeg ikke om man stadig kan. Et par muligheder kunne var Kvickly Allerød eller måske Barley wine inde i København.

Dagens øl er deres "Batch#13" den er af typen "Imperial Rye Stout" den er brygget af vand, malt, sukker, barley, humle og gær. Den holder 9,0% alk.

Det er en kulsort øl, skummet brunt men det holder ikke så længe. Den har den her lakrids og kaffe duft over sig. Konsistensen er virkelig god, den er tyk med masser af dybde. I smagen er der meget chokolade, kaffe og lakrids, der er også ristet malt noter, de ristede brændte noter er måske for meget af det gode, da den er meget tydelig.

Det er da en god imperial stout men det er ikke en af de bedste jeg har fået.

Karakter 4

tirsdag den 22. september 2015

Mikkeller - Orange Yuzu Glad I Said Porter 6,0%

Navnet Yuzu er ikke noget der lyder bekendt hos de fleste, men Yuzu er en citrus frugt der bliver dyrket i Japan, Kina og Korea og især i Japan er den populær. Yuzu bliver brugt til primært mad men også i wellness er den dukket op, jeg har selv smagt den i en dessert, det er en fantastisk frugt og det er kun et spørgsmål om tid før den får sit helt store gennembrud herhjemme.

Mikkeller har også fået øjnene op for Yuzu og har nu lavet deres svar på en øl med Yuzu. Resultatet er en Porter der er brygget af vand, malt, havreflager, lactose, humle, yuzu og gær. Den holder 6,0% alk.

Det er en kulsort øl med brunt skum, skummet forsvinder forholdsvis hurtigt. Den har en kraftig duft af kaffe, chokolade og lakrids. Konsistensen er hvad man kan forvente af en porter, cremet med god dybde. I smagen er det kaffe, hårdt ristet malt og en smule lakrids. Yuzu frugten er godt gemt, dog synes jeg den er ret frisk og om det så er fra yuzu eller ej det må være op til den enkelte. Det er en sød, frisk og tør øl med en let bitterhed i eftersmagen.

Den smager rigtig godt, jeg kunne dog godt tænke mig mere yuzu smag nu hvor der bliver sat så meget fokus på den. Hvis jeg ikke vidste at der var yuzu frugt i så havde jeg nok aldrig gættet det.

Karakter 4

søndag den 20. september 2015

Brouwerij Boon - Kriek 2013 4,0%

Det er ikke nogen hemmelig at jeg ikke har anmeldt så mange af de syrlige og vildtgærede øl. Det er en speciel kategori og i lande som Belgien har det været kendt og populært i land tid. I Danmark er der stadig meget blandet følelser men det er klart at de senere år er de blevet langt mere populære end førhen.

Personligt har jeg et blandet forhold til de mere syrlige af slagsen men jeg har også kunne mærke at de begynder at vokse på mig.

Dagens øl er fra det belgiske bryggeri Boon. Den er af typen Lambic. Den er brygget af bygmalt, vand, humle, kirsebær (25%) og gær. Den holder 4,0% alk

Den har en dyb rød farve med et skum der også indeholder et rødligt skær. Man fornemmer klart den her kirsebær karakter i duften, hvilket i bund og grund giver god mening. Dens konsistens er cremet og samtidig frisk. Smagen er i bund og grund kirsebær, den er syrlig men i en begrænset mængde så man også får fornemmelsen af lidt sødme.

Det er en fantastisk øl. Den har lidt saftevand over sig og af den grund er det også en rigtig god begynder øl når det angår de syrlige øl. Jeg hælder mere til de typer lambic der indeholder bær eller frugt, de andre uden har jeg haft det lidt sværere med.

Karakter 5

søndag den 6. september 2015

Samuel Smith - Imperial Stout 7,0%

Samuel Smith er et bryggeri der ligger i North Yorkshire i England og dagens øl kommer fra dem.

Den er af typen imperial stout. Den er brygget af bygmalt, humle, vand, rørsukker og gær. Den holder kun 7,0% alk

Øllet er kulsort med brunt skum. Intens duft af mørk kraftig chokolade, honning og kaffe. Den er ikke ekstrem tyk som så mange andre imperial stouts er men der er stadig meget dybde og fylde i øllet. Kraftig smag af nødder, lakrids, chokolade, kaffe, og honning. En let sød øl med en tør og en smule røget eftersmag, hvor alkoholen er gemt godt væk.

På trods af at denne øl kommer fra et mere kommercielt bryggeri så smager denne øl fantastisk og jeg er en fan.

Karakter 5