onsdag den 9. december 2015

Munkebo Mikrobryg - Ulvrun 9,0%

Så er jeg endelig kommet til den sidste juleøl i denne omgang. Den er fra Munkebo Mikrobryg.

Det er af typen "Belgian Strong Ale". Den er brygget af vand, malt, sukker, humle, fennikel, nellike, koriander, appelsin og gær. Den holder 9,0% alk.

Det er en mørk øl. Den dufter dejligt af en masse krydderier og karamel. Den er meget tyk i konsistens og får rigtig lov til at folde sig ud. Den er lidt sød, lidt krydret og så er der lidt varme fra alkoholen. Jeg har oplevet at få øl hvor den bare er smadret med krydderier i stedet for at skabe en balance, i dette bryg er der masser af balance og jeg føler ikke at jeg er ved at blive kvalt i en nellike.

Klart et af de bedre julebryg jeg har fået i år.

Karakter 4+

tirsdag den 8. december 2015

St Peters Brewery - Christmas Ale 7,0%

Dagens øl er fra den engelske St Peters Brewery og dette er den første øl jeg smager fra bryggeriet. Rart med en anderledes flaske for en gangs skyld.

Den er af typen "English Strong Ale" Der står ikke hvad den indeholder andet end bygmalt. Den holder 7,0% alk

Det er en rødlig øl med sparsomt skum. Det lover rigtig godt da det er en intens duft af karamel, rosiner og malt der møder min næse. Jeg kan ikke sætte en finger på konsistensen, den er som den skal være. Det er en sød øl, det er der slet ikke nogen tvivl om og det kan godt blive en tand for meget i længden. Karamel er klart dominerende i brygget men varmen fra alkoholen gør det tåleligt.

En dejlig overraskelse, vil klart prøve nogle af deres andre øl.

Karakter 4

mandag den 7. december 2015

BornholmerØL´en - Jylkattinj 6,8%

Dagens øl er fra det bornholmske håndbrygger/kontrakt bryggeri BornholmerØL´en. Du kan læse mere om dem her.

Det er en belgian strong ale af type. Den er brygget af vand, bygmalt, humle og gær. Den holder 6,8% alk.

Det er en meget mørk øl med et rødligt skær med fint skum. En dejlig duft af korn, brød og karamel. Konsistensen er ikke holdbar, mangler fylde og dybde. Man får egentlig en sød karamel, brød og frugtig fornemmelse til at starte med som duften lover en, men eftersmagen er godt nok mystisk, meget tør og klæbrig fornemmelse i munden. Smagene harmonere ikke med hinanden, den skyder ud i en masse forskellige retninger.

Selvom der er mange håndbryggere der laver rigtig god øl så synes jeg ikke at "BornholmerØL´en" har overbevist mig med denne øl. Det kan dog være man har mere held med en af de andre øl fra deres sortiment.

Karakter 1+

søndag den 6. december 2015

Ugly Duck Brewing Co. - Ugly Christmas 7,5%

Så er jeg hoppet over på endnu en juleøl og denne her er fra Ugle Duck Brewing Co.

Den er af typen "Brown Ale" og den er brygget af bygmalt, vand, humle og gær. Den holder 7,5% alk

Det er en brun øl med et let brunligt skum der holder. Duften er frisk, der er humle, karamel og brød. Konsistensen hos denne fætter er behagelig og cremet. Den smager godt, det kunne være rart hvis den var lidt mindre humlet så malten og gæren fik lov til at komme lidt mere frem. Det er det med ugly duck, de ved hvor humle lageret er henne hvilket også er skønt men nogle gange så kunne man da godt drømme lidt om en øl der ikke er specielt humlet. Jeg ved ikke om det er meningen den skal være så humlet men det er alt hvad jeg smager.

Den smager okay men det er ikke hvad jeg forbinder med en juleøl og slet ikke som en brown ale.

Karakter 2

Vestfyen - Willemoes Jul 2015 8,0%

Hver jul sender Vestfyen deres Willemoes jul på gaden og hvert år venter er et helt nyt bryg. I år har de satset på en imperial porter hvor sidste år der var tale om en porter.

Den er brygget af bygmalt, humle, lakrids, vand og en gærblanding. Den holder 8,0% alk.

Det er en helt sort øl med brunt skum. Den dufter af lakrids, kaffe og chokolade, en typisk porter duft. Konsistensen er ikke særlig imponerende, lidt for tynd. Den smager egentlig ikke af særlig meget, man kan godt fornemme det har lakrids og kaffe slagsmål der foregår men balancen der rammer den bare ikke og det er nu en skam for der er absolut potentiale.

Den lever ikke op til de sidste par års vellykkede "Willemoes Jul" og skuffer slemt.

Karakter 1+  

torsdag den 3. december 2015

Brewdog - Santa Paws 4,5%

Nu er det December og det betyder juleøl i massevis, det er den måned hvor der står flest øl på hylden, hvert fald når det gælder varianter. Jeg har prøvet at vælge lidt forskelligt så man kommer rundt i det fleste hjørner men helt rundt kommer man nok ikke.

Dagens øl er fra Skotland, det meget populære Brewdog bryggeri. Navnet er "Santa Paws" den er brygget af vand, bygmalt, humle og gær. Den holder 4,5% alk

Det er en meget mørk øl med et rødligt strejf. Skummet er i den lidt mørke ende. En duft af mørk karamel, chokolade og rosiner. Konsistensen er okay, mangler dog en smule kulsyre. Smagen er egentlig også ganske fin, der er fornemmelser af mørk karamel, krydderier og nødder. En forholdsvis sød og tør øl.

Det er en ganske fin øl men der er nok også mange andre bedre juleøl på markedet.

Karakter 3.